Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt egyelőre nem tudta megerősíteni az ESPN értesülését, miszerint december 31-én a  kazah Bejbut Sumenovval fog bokszolni a WBA félnehézsúlyú világbajnoki címéért, de szerinte is jó esély van rá, hogy rövidesen kiállhat akár Sumenov, akár az IBF bajnoka, Tavoris Cloud ellen.

"A profi bokszban soha semmit nem lehet biztosra venni, de tényleg körvonalazódik egy címmeccs, nagyon bízom benne, hogy valamelyik lehetőség valóra válik. Többen is érdeklődnek a potenciális ellenfelek közül, ami jólesik, mert azt mutatja, hogy nem vagyok utolsó a sorban" - mondta az [origo]-nak Erdei, aki a két legvalószínűbb ellenfél, Sumenov és Cloud közül inkább az előbbit választaná.

"Mindkét meccs nagy kihívás lenne, talán nem olyan képzett bokszolók, mint én, de fizikálisan Cloud és Sumenov is iszonyú erős, úgyhogy fel kell kötnöm a gatyámat."

A bizonytalanságok ellenére Erdei már gőzerővel készül a megmérettetésre, de mint mondja, a decemberi időpontot sem lehet még biztosra venni, pláne nem a szilveszterit. "Harmadikától tizenhetedikéig mindenről volt már szó, talán csak a karácsonyról nem. De nem lenne gond a szilveszteri időpont sem, amikor az első világbajnoki címemet szereztem 2004. január 17-én, még szenteste is edzettem előtte."

Erdei szerint megkavarhatja a súlycsoportban zajló történéseket az is, hogy Bernard Hopkins és Chad Dawson botrányos meccse után a WBC megváltoztatta a végeredményt, így Hopkins mégis megtarthatja a világbajnok címét. (A múlt heti meccsen Dawson a második menetben a padlóra lökte a világbajnokot, aki ezután jelezte a bírónak, hogy megsérült, és nem tudja folytani. A mérkőzésvezető nem látta szabálytalannak Dawson megmozdulását, ezért technikai KO-val őt nyilvánította a meccs győztesének.)

Erdei Zsolt egyetért a szervezet döntésével. "Hopkins nyilván nem volt a legjobb formájában, de nem is tudott kibontakozni, mert Dawson úgy felöklelte, mint egy bika. Dawson mindenképpen hibás volt, mert szántszándékkal követett el szabálytalanságot, nem is értem, hogyan lehetett ezek után őt kihozni győztesnek."