Vágólapra másolva!
Bár a Sztaniszlav Kasztanov ellen elnyert világbajnoki cím megérte neki a súlyos sérülést, Balzsay Károly elgondolkodik a folytatáson. A Boksz Világszövetség (WBA) maradandó halláskárosulást szenvedett nagyközépsúlyú világbajnokának nem volt baleseti biztosítása, mivel keresetéből képtelen lenne kifizetni.

"A negyedik-ötödik menetben, mikor csillapodni kezdett a fájdalom, még nevetgéltem is, hogy milyen jó csendben bokszolni" - mondta a 32 éves ökölvívó a győztes címmecsről a Class Fm rádió szerda reggeli Morning Show című műsorában. "De akkor már nem volt olyan vicces, amikor pár héttel később elmentem az orvoshoz."

Balzsay jobb fülét ukrán ellenfele a második menetben annyira eltalálta, hogy beszakadt a dobhártyája, tíz-tizenöt százalékos halláskárosulást szenvedett.

"Már nem lehet vele mit tenni, a sípolás lehet, hogy halkulni fog, de a hallásom már nem jön vissza."

Balzsay úgy véli, ezzel együtt is megérte neki a győzelem. "Ezzel el tudok élni, de a lelki sérüléseimmel sokkal nehezebb lenne, ha nem sikerül a meccs. Annak tudata viszont, hogy ezután sérülékenyebb lehet a jobb fülem, elgondolkadtató azzal kapcsolatban, hogy ezek után is megéri-e. Igyekszem minél jobban helyre tenni a fülemet, aztán majd meglátom a folytatást, még az Universummal is meg kell beszélni a helyzetet."

Balzsay hozzátette, van még ideje a gondolkodásra, hiszen csak tavasszal lép szorítóba, a tervek szerint klubtársa, Dimtri Sartison ellen védheti meg világbajnoki címét.

A címvédő arra is kitért, hogy baleseti biztosítása nincsen, mivel nyolcszor-tízszer annyit kellene keresnie ahhoz, hogy azt Németországban profi ökölvívóként ki tudja fizetni. "Itt még az egészségügyi biztosítás díja is olyan horribilis összeg, hogy alig lehet kifizetni, ekkora kockázat vagyunk a biztosítók számára."