Vágólapra másolva!
Krutzler Eszter 226 kilogrammos teljesítménnyel hatodik lett összetettben a 69 kilósók B csoportjában a franciaországi olimpiai kvalifikációs súlyemelővébén. Az olimpiai ezüstérmes sportolónő mindkét térde sérült volt a verseny előtt, a balba injekciókat is kapott.

Az Oroszlányi VSE idei háromszoros Európa-bajnoki bronzérmese a Párizs melletti Disneylandben afféle biztonsági fogásként 99 kilón kezdett, sérült térde ellenére magabiztosan.

Második szakításgyakorlata nem sikerült, a javítás ugyanezen a súlyon azonban igen, így a fogásnemben harmadikként végzett.

Lökésben nem okozott gondot a 120-as nyitány 2004 olimpiai ezüstérmesének, sőt a 124 sem, a 129 kg viszont már kifogott rajta, ám így is helytállt, s a fogásnemben és összetettben is hatodik lett azok után, hogy a múlt héten még injekciózni kellett a bal térdét.

"Előbb a jobb térdemmel bajlódtam, újabban meg a balban gyulladt be a csonthártya" - mondta Krutzler. "Másfél hete megszúrták, s most, a vébén a szakításban rendben is volt a dolog. A lökésnél azonban rögtön éreztem, a második fogás után már rendesen fájt. Ezzel együtt többet vártam magamtól, mert így öt kvótás riválisom megelőzött a B csoportból."

Krutzlernek, aki a tavalyi törökországi vb-n 221 kg-mal az összetett versenyben a 12. helyen zárt, az esti órákig várnia kell, hogy a teljes rangsorban hogyan végez, az ugyanis a női 69 kg 19 órakor kezdődő A csoportos vetélkedőjének végeredményétől függ.

Csütörtökön két magyar is szerepel a 75 kg-osok között: Bazsó Bianka kvalifikációs pontokért száll harcba, Szepesi Martina viszont gyakorlatilag egyéni versenyzőként indul, mivel az ő összetett eredménye után járó esetleges pontokat nem veszik figyelembe a csapatversenyben.