Vágólapra másolva!
Tizenegy hónappal azután, hogy a győztes mérkőzését követő doppingteszten megbukott, egy első menetben elért KO-győzelemmel tért vissza a ringbe a dominikai profiboksz-világbajnok, Joan Guzman.

A korábban két súlycsoportban is világbajnok Joan Guzman 2010 márciusában az IBF könnyűsúlyú világbajnoki címéért lépett volna szorítóba, ám a mérlegelésen még a kisváltósúly határát is képtelen volt hozni, emiatt nem szerezhette meg az említett címet.

A dominikai öklöző ezután 2010 decemberében már váltósúlyúként Jason Davis ellen vívott egy mérkőzést, amit a második menetben be is fejezett, ám a találkozó utáni doppingteszten megbukott.

Guzman helyi idő szerint november 18-én, péntek este hazájában húzott ismét kesztyűt, méghozzá a kolumbiai Florencio Castellano ellenében, amelyre a megszabott súlyhatár 147 font, vagyis a váltósúly felső korlátja volt.

A dominikai klasszis a mérlegelésen alaposan meglepett mindenkit, hiszen 139,5 fonttal mért be, amivel még a kisváltósúly felső határát sem érte el.


A mérkőzés rövidre sikerült, Guzman már a nyitó menetben kiütötte riválisát egy pontos jobbfelütéssel. Elmondása szerint ezzel üzenni akart a világnak, hogy újfent készen áll a nagy magasságok meghódítására, az első számú célja pedig egy meccs a kisváltósúly legjobbja, Amir Khan ellenében.

Profiboksz.hu