Vágólapra másolva!
Húga, Serena elleni bemutató mérkőzésen tért vissza szerdán a volt világelső Venus Williams, aki szeptember elején autoimmun betegsége miatt visszalépett az amerikai nyílt teniszbajnokságtól.

A 31 éves sztárjátékosnál - aki 6:4, 7:6-ra verte testvérét a kolumbiai Medellinben - korábban Sjögren-szindrómát állapítottak meg. Ez a kór befolyásolja az energiaháztartást és fáradtságot, valamint ízületi fájdalmakat okoz.

A Williams nővérek december 3-án Milánóban is fellépnek egy páros bemutatón az olasz Francesca Schiavone és Flavia Pennetta ellen.

"Nem tudom még, hogy alakul a jövő évem, annyi biztos, hogy meg kell tanulnom együtt élni ezzel a betegséggel" - mondta a hét Grand Slam-trófeánál tartó Venus, aki karrierje során 43 tornát nyert.

Az amerikai játékos idén alig versenyzett: csípősérülés miatt nem állt ki harmadik fordulós meccsére a januári Australian Openen, csak júniusban tért vissza, aztán Wimbledon után kizárólag a US Open első fordulójában lépett pályára. A sok kihagyás miatt jelenleg csak 103. a világranglistán.