Vágólapra másolva!
Súlyos kézsérülése miatt Erdei Zsolt nem tud kiállni december 31-én a címvédő amerikai Tavoris Cloud ellen a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) félnehézsúlyú világbajnoki címéért.

"Megsérült Erdei Zsolt jobb keze Németországban, az első sparringolással töltött hétvégén" - áll a profiként veretlen magyar bokszoló menedzsmentjének pénteki közleményében. "Az orvosi kezelés ellenére a világbajnok ökölvívó nem javult, az orvosok 4-6 hét pihenést javasoltak, ami lehetetlenné teszi, hogy folytassa a felkészülést, és ringbe léphessen a december 31-én Tavoris Cloud elleni világbajnoki címmeccsen."

A korábban a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú és a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú világbajnoki címét is birtokló magyar bokszoló 34. profi mérkőzésére Anaheimben került volna sor.

"Ez óriási szívás! Nagyon jó kondícióban, csúcsformában voltam fizikálisan" - idézte a közlemény Erdeit. "Az első sparring hetem nagyon jó hangulatú volt, és az edzőm, Fritz Studek még jobban felpörgette a harci kedvemet. Nagyon elégedett volt azzal, ahogy 'játszadoztam' az ellenfeleimmel. Aztán csütörtök este megtörtént a baleset. Hirtelen fájdalom hasított a jobb kezembe, ami egyből feldagadt. Az orvos azt javasolta, pihentessem öt napig, hogy meglássuk javul-e, reagál-e a kezelésre, de a szünet utáni óvatos, szabályozott edzést követően is még mindig erősen jelentkezett a fájdalom. Jelenleg szeretném feldolgozni a sérülésem tényét, ami nem egyszerű, és várjuk, mik lehetnek a fejlemények, a csapatom és a promóterem folyamatosan ezen dolgozik."

A Hamburger Abendblatt német lap idézi Erdei németországi menedzserét, aki szerint ez a sérülés másfél év munkáját húzza keresztül, és meg kell várniuk, ezután milyen lehetőségekkel tudnak számolni. Az ESPN szakírója, Dan Rafael szerint a WBA korábbi címvédője, Gabriel Campillo már be is jelentkezett Erdei helyére a szilveszteri meccsre.