Vágólapra másolva!
A Lengyelországban zajló rövidpályás úszó-Európa-bajnokságon a 200 vegyes után pénteken 400 vegyesen is aranyérmet szerző Cseh László már nemcsak magára, hanem az ellenfelekre is figyel.

A nap sportképei: a vegyesúszás magyar királyai és mosolygós királynőjelöltjei

"Jó úszás volt, csak az idő lehetett volna jobb, de ebből a szempontból kicsit ellustultam, már nem a szó legrosszabb értelmében, csak annyiban, hogy nem feltétlenül hajszolom mondjuk azt, hogy mindenképpen négy perc alá menjek, hanem elsősorban arra figyelek, hogy a győzelem meglegyen" - nyilatkozott Cseh László a 400-on aratott győzelem után.

"Múlnak az évek, régen ilyenkor nem figyeltem a többieket, most azért már kinézek jobbra is, balra is. Ezzel az egésszel nem azt akarom mondani, hogy már csak az arany érdekel, semmi más, és nem izgat, hogy fejlődöm-e. Azzal viszont tisztában vagyok, ahhoz több edzés kell, hogy az Európa-csúcsom közelében legyek, amit a szuperdresszben úsztam. És egyértelműen nem tettem le arról, hogy megjavítsam ezt az időt, de ehhez még több időre és még több munkára van szükség."

"Jobb időre számítottam, hiszen ennyit már korábban is tudtam, valamiért nem úgy ment az úszás, ahogy szerettem volna, nem éreztem azt, hogy úgy mennék, ahogy kellene" - kezdte összegzését a 400-on Cseh László mögött ezüstérmes Verrasztó Dávid. "Háromszáznál már láttam, hogy nem tudok akkorát robbantani, amivel utolérhetném Lacit. Őszintén szólva szerettem volna jobbat úszni és esetleg nyerni, de ma valamiért nem ment."

"Sikerült javítani tavalyhoz képest, ennél többre idő szempontjából nem igazán gondolhattam, viszont kétségtelen, helyezésben egy picit jobbra számítottam" - fogalmazott a 100 mellen ötödik helyen végző Gyurta Dániel. "Ez most ennyire volt elég, még nem tudom úgy elkezdeni ezt a számot, mint a specialisták, a második ötven már jó, annak ellenére, hogy szerintem a falat már megint elrontottam. Egyébként jó erőben érzem magam, jól ment az úszás, a kétszázasok egy kivétellel mögöttem végeztek, Dale Oen nyert, viszont közel voltam hozzá, ami szintén jó jel a kétszáz előtt."