Vágólapra másolva!
Magabiztos versenyzéssel nyert aranyérmet Gyurta Dániel 200 mellen a lengyelországi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon. Verrasztó Evelyn 200 gyorson, Jakabos Zsuzsanna 400 vegyesen lett bronzérmes, utóbbi országos csúcsot úszott. Cseh László negyedik érmét is megszerezte, miután 200 gyorson harmadik lett. A magyar úszóválogatott négy arany-, három ezüst- és öt bronzéremmel zárta a rövidpályás Európa-bajnokságot.

A 25 méteres medencében világcsúcstartó Gyurta gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott 2:02,37 perces idővel, ez volt a negyedik rövidpályás Eb-aranya. Ugyanennek a számnak a döntőjében Molnár Ákos nyolcadik lett.

Női 200 gyorson Verrasztó nagy hajrával harcolta ki újabb érmét, 175-nél még a negyedik helyen volt, de az utolsó hosszon az előtte úszók közül egyet megelőzött, s 1:54,55 perces idővel lett harmadik. A magyar úszónő nyitónapon Eb-ezüstig jutott.

Női 400 vegyesen Jakabos Zsuzsanna címvédőként indult, és 4:27,86 perces országos csúccsal végzett a harmadik helyen, Verrasztóhoz hasonlóan jó hajrával. A pécsi versenyző a második érmét gyűjtötte be a lengyelországi kontinensviadalon, szombaton ugyanis 100 m vegyesen második volt.

Férfi 200 gyorson Cseh László a német Biedermann és az olasz Magnini mögött tudott felkapaszkodni a harmadik helyre, ezzel három arany után egy bronzérmet is begyűjtött Szczecinben.

A magyar úszóválogatott tizenkét éremmel zárta a rövidpályás Európa-bajnokságot. A mieink négy arany-, három ezüst- és öt bronzérmet szereztek, ezzel hatodik helyen zárták az éremtáblázatot, melynek élén a németek végeztek hét arannyal.