Vágólapra másolva!

Bukásra ítélte Thorpe-ot az egyik legjobb ausztrál edző

Az egyik legnevesebb ausztrál edző szerint Ian Thorpe túl későn kezdte újra az úszást, és aligha jut ki a jövő nyári, londoni olimpiára.

Dennis Cotterell, aki többek között a 2000-ben és 2004-ben olimpiai aranyérmes 1500-as gyorsúszó Grant Hackettnek volt a mestere, azt mondta, hogy az ötszörös olimpiai bajnok Thorpe alábecsülte a sikeres visszatéréshez szükséges időt.

"Thorpie csak idén februárban jelentette be, hogy újra nekivág, márpedig ez az idő szerintem nem elég ahhoz, hogy elérje a célját és ott lehessen Londonban" - jelentette ki a tréner, hozzátéve, hogy a hatéves szünet is túlságosan sok ahhoz, hogy a versenyszerű úszással 2006-ban felhagyó Thorpe mostani próbálkozása eredményes lehessen.

A 29 éves Thorpe a hét elején a szerényebb eredményei dacára úgy vélte: korai lenne még ítéletet mondani arról, hogy kudarcra van-e ítélve a visszatérése.

Ami tény: legutóbb, az elmúlt hétvégén rendezett olaszországi téli bajnokságon 200 méter gyorson csak a tizedik, 100-on pedig a 16. lett, mindkét távon több másodperccel elmaradva attól a szinttől, amellyel reménykedhetne a londoni indulás jogának kivívásában.

Ausztráliában az úszóknak márciusban rendezik az olimpiai válogatót.