Vágólapra másolva!
Újabb pontokat akar szerezni az alpesi sízők Világkupa-sorozatában Miklós Edit, aki a múlt pénteken 30. lett a nők kombinációs versenyszámában a svájci St. Moritzban, és ezzel a magyar alpesi síelés első Vk-pontját szerezte meg.

"Örülök, hogy én lehettem az első magyar pontszerző, nagyon nagy dolognak tartom" - idézte a hazai szövetség keddi közleménye az erdélyi származású sportolót, aki tavaly január óta síel magyar színekben.

"Már a két edzésen is jól mentem, éreztem, hogy most összejöhet egy jó eredmény. A lesiklásom jól sikerült, az időm sem volt rossz az első helyezetthez képest. A szlalompálya nagyon jegesnek bizonyult, ez a női versenyeken nem jellemző. Sokan kiestek, én leküzdöttem magam és - bár a szlalom nem igazán az én műfajom - az eredményem szerencsére elég volt a pontszerzéshez."

A Fullsport SE 23 éves versenyzője kétéves kihagyás után szerepel újra a Vk-sorozatban, a szombaton és vasárnap, Garmisch-Partenkirchenben sorra kerülő futamokon is rajthoz áll majd.

"Harminc évet kellett várni arra, hogy egy magyar versenyző pontot szerezzen a Világkupán" - mondta Kovács Barna, az alpesi sízők szövetségi kapitánya. "Edit korábban román színekben versenyzett, volt ifjúsági világbajnokságon 5. és 6. helyezett is, és már akkor is begyűjtött Vk-pontokat."

Kaszó Klára, a magyar szövetség ügyvezető elnöke kiemelte, az adott feltételek mellett különösen nagy siker Miklós Edit pontszerzése. "Nagyon büszkék vagyunk Edit eredményére, különösen azért, mert - bár a szövetség mindent elkövet - egyelőre sajnos nem tudjuk azokat a feltételeket biztosítani számára, mint amelyek a világ legjobbjainak rendelkezésére állnak."