Vágólapra másolva!

Babos egyesben a döntőért játszhat, párosban meccslabdáról kapott ki

Babos Tímea két játszmában nyert pénteken a kazah Jaroszlava Svedova ellen a 220 ezer dollár összdíjazású, bogotai salakpályás nőitenisz-tornán, ezzel bejutott az elődöntőbe. Párosban viszont búcsúzott.

Az első játszmában a világranglistán 133. helyezett magyar játékos az egyes negyeddöntőjében már az elején elnyerte a 2010-ben még a rangsorban 29., most azonban csak a 206. Svedova adogatójátékát, végül 38 perc alatt jutott szettelőnyhöz.

A második, egyben utolsó felvonásban a két játékos egészen 4:4-ig fej fej mellett haladt, majd Babos bréklabdához jutott, és sikerült értékesítenie azt (5:4). Ezzel a meccsért adogathatott, és nem hibázott, 40-15-nél két lehetősége is adódott az összecsapás megnyerésére, és a másodikkal megszerezte a győzelmet. A meccs1 óra 28 percig tartott, a 18 éves magyar teniszező ezzel egyesben pályafutása legjobb eredményét érte el WTA-tornán.

Bravúrja egyúttal azt jelenti, hogy már ezzel az eredménnyel is az első száz közvetlen közelébe kerülhet hétfőtől a világranglistán. A szombati elődöntőben az orosz Alekszandra Panovával (118.) mérkőzik, akivel ez lesz az első összecsapása, és akitől a páros elődöntőjében vereséget szenvedett a pénteki egyes után.

Babos az orosz Valerija Szavinih oldalán döntő rövidítésben kapott ki az első helyen kiemelt Eva Birnerova, Alekszandra Panova cseh, orosz kettőstől. Pedig Baboséknak meccslabdájuk is volt, végül azonban összesen 1 óra 38 percnyi játék után elveszítették a találkozót.

Eredmény, női egyes, negyeddöntő:
Babos Tímea - Svedova (kazah) 6:4, 6:4

páros, elődöntő:
Eva Birnerova, Alekszandra Panova (cseh, orosz, 1.) - Babos Tímea, Valerija Szavinih (magyar, orosz) 6:4, 5:7, 12-10 - döntő rövidítés