Vágólapra másolva!
A vártnál jóval nehezebben tudta megvédeni WBC-címét Vitalij Klicsko. Az ukrán nehézsúlyú bokszbajnok ugyan nagy arányban legyőzte Dereck Chisorát a pontozólapokon, de teljesítménye messze elmaradt a megszokottól, később bevallotta: nyolc meneten át nem tudta mozgatni a bal kezét.

Egyhangú pontozással győzte le Vitalij Klicsko szombat este Dereck Chisorát, de a meccs ütésstatisztikája az ukrán viszonylag gyenge teljesítményéről árulkodott: Klicsko, aki közel ezer ütést indított például Kevin Johnson ellen, most messze elmaradt ettől a számtól.

Klicsko jól láthatóan alig ütött névjegyének számító balegyenesével, aminek oka minden bizonnyal egy régi vállsérülés negyedik menetben összeszedett kiújulása lehetett.

"Hogy mennyire komoly a sérülés, az csak az MR-vizsgálat után derül majd ki" - mondta közvetlenül a találkozó után Klicsko menedzsere, Bernd Bönte.

Azóta viszont fellélegezhetett a csapat. "Izomszakadás szerencsére most nem történt a vállban, Vitalij ismét fel tudja emelni a bal kezét, de a meccsen nem tudta úgy használni, ahogy akarta" - nyilatkozta edzője, Fritz Sdunek.

"Nyolc meneten át egy kézzel kellett bokszolnom, egyszerűen már nem tudtam mozgatni a bal kezemet. De nem akarok kifogásokat keresni, szerencsés vagyok, hogy nyerhettem, nagy arányban nyertem, de ki akartam ütni" - értékelt Vitalij Klicsko, aki kijelentette, mélyen megveti Chisora viselkedését, ugyanakkor elismeri, hogy a ringben nagy szívvel küzdött.