Vágólapra másolva!
Fritz Sdunek pályafutása egyik legnehezebb mérkőzését élte át a hétvégén, szerinte tanítványa, Vitalij Klicsko könnyednek ígérkező címvédése kis híján rémálomba torkollott.

A WBC nehézsúlyú ukrán világbajnoka a Dereck Chisora ellen pontozásos győzelmet hozó meccsen a harmadik menetben vállsérülést szenvedett, ezért nem tudta használni a bal kezét.

"Hirtelen eltűnt a balegyenese, három menetig minden tervszerűen alakult, de a szünetben azt mondta Vitalij, hogy fáj a bal válla, nem igazán tudja mozgatni a karját, nincs benne erő" - kezdte az edző, aki azért is ijedt meg, mert az idősebbik Klicsko fivér hasonló körülmények között veszítette el a veretlenségét 12 éve Chris Byrd ellen.

"Rögtön ez ugrott be, megijedtem, és csak arra gondoltam, hogy ezúttal remélhetőleg ki fog tartani. Azt mondtam Vitalijnak, hogy meg kell őriznie a nyugalmát, együtt túl fogjuk élni, és azt tanácsoltam neki, hogy többet mozogjon lábon. Vitalijnak tempót kellett váltania, a sok fogás is a sérülés miatti taktika része lett. Az volt a cél, hogy kibírja a végéig, de továbbra is veszélyt kellett sugároznia magából, és hoznia kellett a meneteket pontozással."

Sdunek szerint Klicsko kiszámíthatósága nem abból adódott, hogy mindenáron a kiütésre törekedett. "A sérülésig minden simán alakult, jól bokszolt. Biztos vagyok benne, hogy a mérkőzés közepén kiütötte volna, egy kézzel azonban ez nem volt lehetséges. Chisora nagyon komoly ellenfél volt, nehézsúlyban szokatlan, pokoli tempót diktált, hátborzongató volt, hogy egyfolytában próbált nyomást gyakorolni. Vitalijnak gyakrabban kellett volna kifordulnia a bal vállával, ugyanakkor ütnie kellett volna jobbal a felütéseket, sajnos ez nem ment."

Az edző úgy véli, hogy Chisora nem ért célt a műsorszámaival, azaz, hogy megütötte Vitalijt a mérlegelésen, a ringben pedig a meccs előtt arcon köpte Vlagyimir Klicskót. "Még sosem volt ilyenben részem, mint ami a mérlegelésen történt. Chisora provokálni akart, hogy Vitalij elveszítse a higgadtságát, ki hozza a sodrából, de rossz embert választott. Ahogy Vlagyimir sem ült fel a provokálásnak."