Vágólapra másolva!
Szerdán lemondott a párbajtőrözők szövetségi kapitányi tisztségéről Kulcsár Győző.

A négyszeres olimpiai bajnok szakvezető, a Nemzet Sportolója a hétvégi nőipárbajtőr Grand Prix felvezető sajtótájékoztatóján olvasta fel a sportági szövetség (MVSZ) elnökének, Erős Jánosnak címzett levelét, amelyben indokként azt jelölte meg, hogy az MVSZ nem jelölte őt MOB-tagnak, ezt pedig méltánytalannak tartja.

Füleky András, a szövetség ügyvezető igazgatója - akit érzékelhetően meglepett a bejelentés - arról számolt be, hogy az elnökség pénteken döntött a jelöltekről. A vezetőség úgy határozott, hogy a korábban a szövetség által delegált három tagtól, Kovács Tamástól, Kulcsár Krisztiántól és Füleky Andrástól nem vonja meg a bizalmat, a további két helyre pedig három jelentkezőből titkos szavazással Gémesi Györgyöt és Nagy Tímeát jelöli. A harmadik Kulcsár Győző volt.

Kulcsár Győző eddig a Nemzet Sportolóinak delegáltjaként volt MOB-tag, így ezután is lehetne, ha jelölnék, de amint azt leszögezte, hiába gondolnak rá máshonnan, nem fogja elfogadni a felkérést. "Úgy érzem, nekem ez a jelölés a vívósportban jár, de lehet, hogy rosszul gondolom" - reagált Füleky Andrásnak arra felvetésére, hogy más úton is lehet a MOB tagja.

Kulcsár Győző a levél felolvasása után közölte, hogy nem válaszol kérdésekre, nem kommentálja a bejelentését, és csak az ügyvezető igazgató szavaira reagált, egyben megerősítve, hogy a lemondása mától érvényes.

Kamuti Jenő, a szövetség szakmai alelnöke a hátteret némileg megvilágítva megosztotta a jelenlévőkkel, hogy csak az lehet tisztségviselő az új MOB-ban, akit egy adott sportági szövetség jelöl. A sporttörvény módosítása nyomán idéntől az eddigi öt helyett egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) veszi át az irányító szerepet, állami feladatokat ellátó civil szervezetként. Ennek következtében átalakul a MOB vezetése és felépítése. A MOB közgyűlése vasárnap lesz.

Kulcsár Győző 2006-tól volt a párbajtőrözők szövetségi kapitánya.