Vágólapra másolva!
Babos Tímea bejutott a 220 ezer dollár összdíjazású monterreyi nőitenisz-torna döntőjébe.

A másik elődöntőben Arn Gréta - szintén óriási küzdelemben - nyerő állásból vesztett a román Alexandra Cadantuval szemben. A mindössze 18 esztendős Babos 2 óra 27 perc alatt verte meg a második helyen kiemelt Erranit. Az első játszmát viszonylag simán nyerte meg a magyar teniszező, sőt a folytatásban, 5:3-ra elhúzott és kétszer is a mérkőzésért adogathatott.

Tapasztalt riválisa azonban kiegyenlített, majd könnyedén megnyerte a rövidítést. A mindent eldöntő utolsó felvonásban ismét a soproni játékos kerekedett felül, győzött és ezzel eddigi pályafutása legjobb eredményét elérve, bejutott a fináléba, ahol világranglistán 110. Cadantu lesz az ellenfele.

A másik elődöntős összecsapáson a hatodik helyen kiemelt Arn az elvesztett első szett után nagyon összekapta magát, egy rövidítéssel befejeződött játszmában egyenlített. A harmadik szettben a magyar teniszező már 5:3-ra vezetett és 30-0 volt a javára, ám nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, 21 esztendős ellenfele sorozatban négy játékot nyerve verekedte be magát a fináléba.

"Nagyon nagyon boldog vagyok, életem legjobb eredményét értem el" - nyilatkozta a győztes meccs után Babos. "Ellenfelem nagyon tapasztalt teniszező, remek játékos, ezért külön örülök a sikernek. Jól ment az adogatásom, ez átsegített a nehezebb pillanatokon."

A rangsorban jelenleg 107. Babos, aki hétfőtől - csak eddigi eredményével - már a hetvenedik hely környékén lehet a világranglistán, WTA-tornán még nem találkozott egyesben Cadantuval. Tavaly egy ITF-viadalon játszottak, akkor a román játékos győzött három szettben.

Babosnak ez még csak a negyedik WTA-tornája, a múlt héten elődöntős volt Bogotában, azt megelőzően mindössze egy győzelme volt - tavaly Budapesten - a sorozat főtábláján. A finálé magyar idő szerint éjfél körül kezdődik.

eredmények, egyes, elődöntő:
Babos Tímea - Sara Errani (olasz, 2.) 6:4, 6:7 (3/7), 6:4
Alexandra Cadantu (román) - Arn Gréta (6.) 6:2, 4:6, 7:5

Az első helyen kiemelt spanyol David Ferrer, valamint honfitársa, a másodikként rangsorolt Nicolas Almagro jutott be a Buenos Airesben zajló, 484 ezer dollár összdíjazású salakpályás tenisztorna fináléjába. Az elődöntőben előbbi az argentin David Nalbandiant, utóbbi pedig a svájci Stanislas Wawrinkát győzte le.

eredmények, elődöntő:
Ferrer (spanyol, 1.) - Nalbandian (argentin) 6:1, 6:4
Almagro (spanyol, 2.) - Wawrinka (svájci, 6.) 6:4, 3:6, 7:5

A negyedik helyen kiemelt kanadai Milos Raonic és az osztrák Jürgen Melzer játssza az egyesült államokbeli Memphisben zajló keménypályás tenisztorna több mint másfél millió dollár összdíjazású férfi versenyének fináléját. Az elődöntőben előbbi a német Benjamin Beckert, míg utóbbi a cseh Radek Stepaneket győzte le.

A 21 éves Raonic idén már a harmadik tornagyőzelmét gyűjtheti be, miután San Joséban, és Chennai-ban is diadalmaskodott. Ebben az évben eddig csak egyszer, az Australian Open harmadik fordulójában kapott ki a fiatal kanadai.

A nők versenyében a svéd Sofia Arvidsson győzött, miután a döntőben két szettben nyert az új-zélandi Marina Erakovic ellen, ezzel pályafutása második WTA-tornagyőzelmét aratta.

eredmények, férfiak (1,555 millió dollár összdíjazás), elődöntő:
Melzer (osztrák) - Stepanek (cseh, 3.) 6:4, 3:6, 6:3
Raonic (kanadai, 4.) - Becker (német) 6:4, 6:4

nők (220 ezer dollár összdíjazás), döntő:
Arvidsson (svéd) - Erakovic (új-zélandi, 4.) 6:3, 6:4