Vágólapra másolva!
A magyarok közül Mohamed Aida jutott a legtovább, két győzelmet aratott a 64-es táblán és a 11. helyen végzett a női tőrözők olaszországi Világkupa-versenyén.

A torinói viadal honlapja szerint Mohamed az első körben 9-8-ra verte a japán Josizavát, majd 15-4-re a francia Guyart-t, azután 6-5-re kikapott az orosz Lamonovától.

Varga Gabriella a szombati versenynap nyitányán 15-3-ra verte az amerikai Rosst, de később nem bírt egy másik amerikaival, Kieferrel (11-12).

A főtábla harmadik magyarja, Knapek Edina a 32 közé jutásért rendezett asszóban 13-11-es vereséget szenvedett a francai Gebet-től. Varga 28., Knapek pedig 36. lett a 156 fős mezőnyben.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek a női tőrözőknek, ez sokkal fontosabb a magyarok számára az olimpiai kvótaszerzés szempontjából.

Szász Emese a 13. helyen végzett szombaton a női párbajtőrözők spanyolországi Világkupa-fordulóján. A barcelonai viadal honlapja szerint Szász a 64-es táblán 15-13-ra nyert a svéd Gars ellen, majd 14-9-re verte a kínai Hszüt, a 16 között viszont nem bírt a későbbi versenygyőztes román Ana Branzával, akitől 15-9-re kapott ki.

A főtáblán még egy magyar szerepelt: Békefi Edina 11-10-re győzte le a dél-koreai Sint, aztán 15-8-as vereséget szenvedett a kínai Szuntól, ezzel 24. lett a 240 fős mezőnyben. Vasárnap csapatversenyre kerül sor, a magyarok egy bravúros eredménnyel javíthatnak jelenlegi helyzetükön az olimpiai kvótáért zajló versengésben.

Négy magyar vívó került ugyan fel a 64-es táblára a női kardozók törökországi Világkupa-versenyén, de egyikük sem jutott el a legjobb 16-ig.

Az olimpiai kvótáért versengő Benkó Réka nyert egy asszót - a brit Hutchisont verte 15-14-re -, a következő kör viszont már a végállomás volt a számára, mivel 15-12-es vereséget szenvedett az ukrán Voronyinától. Benkó a nemzetközi szövetség honlapja szerint a 30. helyen végzett, míg Várhelyi Anna 42., Varga Dóra 49., Garam Nóra pedig 50. lett. Utóbbi három kardozó nem nyert mérkőzést a főtáblán.

Vasárnap csapatversenyt rendeznek, de olimpiai kvótát csak egyéniben lehet szerezni, mivel Londonban a nőikard-válogatottak nem küzdhetnek meg az érmekért.