Vágólapra másolva!
Balzsay Károly maradt a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka, miután a 12. menetben technikai KO-val legyőzte klubtársát, Dimitri Sartisont, ám ha a végén nem üti ki az ellenfelét, akár el is veszíthette volna a mérkőzést.

Balzsay szétütötte ellenfelét az utolsó fél percben

A schwerini találkozó végig szoros küzdelmet hozott, azonban a záró, 12. menetben a magyar címvédő előbb leütötte, majd lefiniselte universumos klubtársát.

Az összecsapás után a szurkolók arról vitatkoztak, hogy Balzsay pontozással is nyert volna, avagy mindenképpen kellett-e Sartison padlózása és a leléptetés a diadalához.

A meccs végére Balzsay megtáltosodott:


A tizenegyedik menet után Balzsay szemszögéből 104-105, 106-103, 104-106 volt az állás, így leütés nélkül - amennyiben a magyar világbajnok mindhárom döntnöknél hozta volna a záró három percet - döntetlenre végződött volna a mérkőzés (114-114, 116-112, 114-115).

Abban az esetben, ha nincsen TKO, csak a leütés, akkor többségi döntéssel maradt volna az öv a magyar bunyósnál. Amennyiben Sartisoné a záró felvonás, akkor megosztott pontozással a kazah-német öklöző birtokába került volna a cím - olvasható a Profiboksz.hu-n.