Vágólapra másolva!
Balzsay Károly maradt a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka, miután a 12. menetben elintézte klubtársát, Dimitri Sartisont. A meccs szoros küzdelmet hozott, Balzsay biztos győzelméhez kellett a technikai KO.

Megvédte vb-övét Balzsay Károly a WBA schwerini gáláján a német színekben versenyző, kazah származású Sartison ellen.

A várakozásoknak megfelelően egy igen szoros meccs alakult ki, a végén egy váratlan fordulattal. Óvatosan kezdék a meccset a klubtársak, az első menetben egyikük sem akart fölénybe kerülni, majd a másodikban már kezdeményezőbben lépett fel Balzsay. A harmadik menet szorosabban alakult, Sartison is bevitt nagy ütéseket, a címvédő talán nem mozgott el eléggé tőle. A folytatás hasonlóan alakult, a kazah tudott támadni, Balzsay elvesztegetett néhány menetet.

Balzsay többször is ott feledkezett a Sartisonnak jól fekvő belharcokban. Ha nem is volt fölényben a kazah, hajszálnyival többet talált, de a nyolcadik menet körül fáradni kezdett.

Forrás: MTI/EPA/Jens Büttner
Az utolsó percben Sartison tehetetlen volt Balzsay ütéseivel szemben

Az utolsó harmadot a magyar kezdte jobban, valamivel frissebbnek tűnt, jobban jött ki az ütésváltásokból. A zárómenetben Balzsay jobbegyenessel padlóra küldte Sartisont, aki azonban a számolás után egy darabig bírta még a meccset, de a legvégén Balzsay elkapott egy jó támadást, az utolsó fél percben keményen megsorozta ellenfele fejét, aki már képtelen volt védekezni, ezért a mérkőzésvezető beszüntette a találkozót, a magyar bokszoló megvédte WBA-övét. Balzsay a 25. győzelmét aratta profiként.