Vágólapra másolva!
Az amerikai Floyd Mayweather hatalmas csatában, egyhangú pontozással nyert a Puerto Ricó-i Miguel Cotto ellen, ezzel megszerezte a Boksz Világszövetség (WBA) nagyváltósúlyú világbajnoki övét.

A Profiboksz.hu szakportál beszámolója szerint a meccs izgalmas küzdelmet hozott, ahol a menetek többségében Mayweather akarata érvényesült, de a világbajnoknak is voltak szép pillanatai. A legizgalmasabb események a nyolcadik menetben történtek, amikor Cotto mindent beleadott, és többször is keményen eltalálta a vérző orrú Mayweathert, aki azonban kitartott, és nem került padlóra a kemény rohamok után.

A 12 menetet követően nem volt kérdéses a győztes személye, a bírók 117-111, 117-111, 118-110 arányban látták jobbnak Mayweathert, aki ezzel a győzelmével egy újabb klasszis skalpját csatolhatta a derekára.

"Te voltál a legkeményebb srác, aki ellen eddig bokszoltam" - mondta sikere után Mayweather.

Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A 35 éves kiválóság továbbra is őrzi hibátlan mérlegét, ez volt karrierje 43. győzelme. Mayweather 32 millió, míg Cotto 8 millió dollárral lett gazdagabb a találkozó után.

A nyolcadik menet:


Az amerikai bokszolónak ugyanakkor hamarosan börtönbe kell vonulnia, hogy megkezdje három hónapos büntetését, amelyet családon belüli erőszak miatt róttak ki rá.

Mayweather 2010 szeptemberében alaposan helybenhagyta exbarátnőjét. Ha súlyos bűntettnek minősítették volna azt, hogy a bokszoló közös otthonukban volt kedvesét két gyermekük szeme láttára verte, a haját tépte, miközben azt kiabálta, hogy megöli őt és új barátját, akár 34 évi börtönt is kaphatott volna. A bunyóst tavaly 100 órás közmunkára, családnevelési tanácsadó programban való részvételre és 2500 dollár befizetésére is kötelezték.