Vágólapra másolva!
Az amerikai Timothy Bradley lett a Bokszvilágszervezet (WBO) új váltósúlyú világbajnoka, miután a Las Vegas-i címmérkőzésen megosztott pontozással legyőzte a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiaót.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a Las Vegas-i MGM Grand adott otthon a nagy érdeklődéssel várt Manny Pacquiao és Timothy Bradley mérkőzésnek, melynek tétje a Bokszvilágszervezet (WBO) váltósúlyú öve volt.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint a találkozó jó tempóban kezdődött, az ilyenkor szokásos tapogatózás helyett, ha nem is estek egymásnak, de szép ütésváltások alakultak ki.

A mérkőzés első harmadának végére aztán igazi pofonzuhatagot láthattak a nézők, amiből főként Pacquiao jött ki jobban, Bradley-n némi bizonytalanságot is fel lehetett fedezni pár bekapott bomba után.

A mérkőzés második fele is a címvédő enyhe fölényével indult, aki azonban a meccs végére fáradni látszott - akárcsak ellenfele, aki nem tudott már meggyőző fölényt kialakítani, hogy a maga javára fordítsa a mérkőzést.

Forrás: AFP/John Gurzinski

Azonban az este még egy igazi érdekességet is tartogatott a szurkolók számára, mivel általános meglepetésre 115-113, 113-115 és 115-113 arányú megosztott pontozással Tim Bradley lett a WBO új váltósúlyú bajnoka, így minden bizonnyal készülhetünk az általa már előre beharangozott novemberi visszavágóra.

"Tiszteletben tartom a döntést, de százszázalékosan biztos vagyok benne, hogy én nyertem, ezt a rajongók is tudják. Nem emlékszem, hogy egy nyomatékos ütéssel is betalált volna, hihetetlen mi lett az eredmény" - értetlenkedett Manny Pacquiao.

Timothy Bradley szerint három ember pontozott, el kell fogadni, hogy ők így látták a küzdelmet. "Mit várnak mit csináljak? Tudják, mit gondolok? Így látták és kész."

Bob Arum, Pacquiao promótere úgy véli ez egy nevetséges pontozás volt. "Mindannyian tudjuk ki nyerte a meccset. Szóval legyünk őszinték. Reméljük, novemberben újra találkoznak. Ez az egész nevetséges, mindenkinek, aki részt vesz az ökölvívásban szégyellnie kellene magát."