Vágólapra másolva!
A szerb Blic című újság szerint Douchev-Janics Natasa csak a megfelelő pillanatra vár, hogy bejelentse, a jövőben Szerbiát képviseli majd a világversenyeken. Janics SMS-ben cáfolta a hírt.

Nem bírtam elviselni, hogy távol vagyok a babámtól - Janics-könnyek a bronz után

"Natasa főnyeremény Szerbiának!" - ezzel a címmel jelent meg pénteken a legnagyobb példányszámú szerb napilap, a Blic írása Douchev-Janics Natasáról. Az újság információi szerint Janics a palánkai szülői házban várja a legmegfelelőbb pillanatot, amikor bejelenti, hogy távozik a magyar válogatottból, és visszatér szülőhazájába.

Elsőként Dragan Plavsic kajakedző beszélt a Szerbiai Rádió és Televízió egyik műsorában arról, hogy Janics szerb színekben kajakozhat tovább. "A Szerbiai Olimpiai Bizottság elnöke, Vlade Divac jelenleg is megbeszéléseket folytat Natasával, véleményem szerint nagyon gyorsan sikerül megegyezniük" - idézte a Magyar Szó Plavsicot, aki hozzátette, hogy jobb lenne, ha a témával kapcsolatban Divac nyilatkozna, mivel ő ebben az illetékes.

Az egykori klasszis kosárlabdázó ugyanakkor tagadta, hogy tárgyal Janiccsal. "Először hallom, hogy engem bíztak meg azzal, hogy megbeszéléseket folytassak Natasával, hogy visszatérjen Szerbiába. Ez minden, amit mondani tudok" - mondta a Sportski zurnal című napilapnak.

Janics menedzsere, Csonka Gábor az [origo]-nak azt mondta, az egész történetnek mindössze annyi a valóságalapja, hogy Janics londoni döntője után Divac odament a versenyzőhöz, és gratulált neki.

A Magyar Szó szerbiai forrásokra hivatkozva ezzel szemben azt írja, hogy Janics nemcsak a verseny után beszélgetett Divaccsal, hanem már hónapokkal korábban megkezdték az egyeztetéseket Janiccsal. A Blic szerint Csonka ugyan igyekszik lassítani a versenyző szerbiai visszatérését, de a lap nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Janics már az idén csatlakozik a palánkai klubhoz, annak ellenére, hogy a szegedi klubjával december 31-ig van szerződése.

Janics edzője, Kovács László az [origo]-nak elismerte, hogy zajlanak megbeszélések Janics jövőjéről. "Nem hivatalos, de valóban tárgyalnak. Egyelőre nem tudni, hogyan végződik majd a tárgyalás" - mondta. Janics eddig nem szólalt meg az ügyben, mindössze a Nemzeti Sport egyik SMS-ére válaszolt. Annyit írt: a hír "nem igaz".