Vágólapra másolva!
Sima győzelemmel kezdte szereplését a nőknél a címvédő ausztrál Samantha Stosur New Yorkban az esztendő negyedik, utolsó Grand Slam-tornáján, az amerikai nyílt teniszbajnokságon. A hetedik helyen kiemelt játékos a horvát Petra Martic ellen mindössze két játékot vesztett.

Néhány mérkőzés befejezése után eleredt az eső, így Czink Melinda első fordulós mérkőzése is a tervezettnél később kezdődhet csak el. A magyar játékos a harmadik összecsapást vívja a több mint 22 ezer néző befogadására alkalmas Arthur Ashe Stadionban a világranglistán harmadik orosz Marija Sarapovával.

Az előzetes tervek szerint a találkozónak magyar idő szerint 21 óra körül kellene kezdődnie, ám az eső miatt még az előtte lévő férfi mérkőzést, a brit Andy Murray és az orosz Alex Bogomolov összecsapását sem kezdték el. Az előrejelzések szerint egész nap eshet az eső.

A másik három magyar játékos, Babos Tímea, Szávay Ágnes és Arn Gréta az eredeti tervek szerint valószínűleg kedden kezd az esztendő negyedik, egyben utolsó Grand Slam-tornáján. Babos egy magyar származású brit játékossal, Johanna Kontával veszi fel a küzdelmet, míg Szávay és Arn egymással játszik.

Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért), nők:
Stosur (ausztrál, 7.) - Martic (horvát) 6:1, 6:1
Dellacqua (ausztrál) - Curenko (ukrán) 6:2, 6:3
Tatisvili (grúz) - Foretz Gacon (francia) 6:2, 6:0
Hradecka (cseh) - Medina Garrigues (spanyol, 27.) 6:3, 6:3

Férfiak, 1. forduló:
Murray (brit, 3. ) - Bogomolov Jr.(orosz) 6:2, 6:4, 6:1