Vágólapra másolva!
Az orosz Gyenisz Mencsov sikerét hozta a spanyol kerékpáros körverseny, a Vuelta 20. szakasza, amely hegyi befutóval zárult. Az élcsoportban Joaquim Rodriguez ugyan Alberto Contadoron és Alejandro Valverdén is hozott, de az összetett állása így sem változott, így Contador gyakorlailag győztesnek tekinthető.

A 170,7 km-es 20. szakasz hegyi befutóval zárult, és azt látni lehetett, hogy a győzelem az orosz Mencsov és az ausztrál Richie Porte között dől. A nagyon kemény utolsó emelkedőn Mencsov végül faképnél hagyta az ausztrált, és 17 másodperces előnnyel győzött.

Az összetett élcsoportjában lévők közül a szakasz előtt az éllovas Contadortól 2 perc 21 másodperces hátrányban lévő Joaquim Rodriguez próbált támadni, és végül le is tudta szakítani mind Contadort, mint a második Alejandro Valverdét.

Rodriguez végül Valverdén huszonöt, Contadoron negyvennégy másodpercet hozott, de így is maradt a harmadik helyen. Contador így gyakorlatilag Vuelta-győztesnek tekinthető, mivel a madridi befutóval végződő utolsó szakaszon már csak bukás miatt kerülhetne bajba, de ilyenkor már nem szokták támadni az éllovast.

20. szakasz, Segovia-Bola del Mundo, 170,7 km:
1. Gyenyisz Mencsov (orosz, Katyusa) 4:48:48 ó
2. Richie Porte (ausztrál, Team Sky) 17 mp hátrány
3. Kevin De Weert (belga, Omega Pharma-Quick-Step) 42 mp h.

Az összetettben:
1. Alberto Contador (spanyol, Saxo Bank) 82:14:52 ó
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 1:16 p hátrány
3. Joaquim Rodriguez (spanyol, Katyusa) 1:37 p h.

A vasárnapi befejező napon a Cercedilla és Madrid közötti 115 km-es szakasz megtétele vár a mezőnyre.