Vágólapra másolva!
Chad Dawson háromszor is padlóra került, végül a bíró a tizedik menetben hirdette ki Andre Ward TKO-sikerét a WBA-WBC nagyközépsúlyú világbajnoki profiboksz-mérkőzésén.

Adamek a padlóról felkelve védte meg címét

Habár előzetesen is a címvédő Andre Wardot tartották esélyesebbnek a szakértők és a szurkolók, arra mégis kevesen gondoltak, hogy a félnehézsúlyból visszafogyasztó, és ott a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki címét birtokló Chad Dawsonnak még momentumai is alig lesznek a szombat éjszakai WBA-WBC nagyközépsúlyú világbajnoki mérkőzésen.

A Profiboksz.hu beszámolója szerint az Oacklandben megrendezett találkozón a hazai pályán szorítóba lépő Ward az első gongtól a leintésig óriási gyorsasági és taktikai fölényben volt, és az amúgy remek képességű Dawson ezúttal csak asszisztálni tudott riválisa előadásához.

Dawsonra Steve Smoger mérkőzésvezető már a 3. menetben számolt, majd a 4. felvonásban ismét padlózott a legutóbb Bernard Hopkinst legyőző kihívó.

Az összecsapás második felében inkább már csak az volt a kérdés, hogy Ward idő előtt le tudja-e zárni a mérkőzést, ami végül a 10. menetben be is következett, miután Dawson ismét padlóra került, ezt követően pedig a vezetőbíró TKO-val le is léptette Dawsont.


A 28 éves Ward ezzel az értékes győzelemmel nem csak címet is veretlenségét őrizte meg, de megerősítette helyét a súlycsoportoktól független ranglisták élmezőnyében is.