Vágólapra másolva!
Bár a meccs végén a padlót is megjárta, Sergio Gabriel Martinez magabiztos bokszot bemutatva aratott nagyarányú pontozásos győzelmet, és hódította el a WBC középsúlyú világbajnoki címét az eddig veretlen Julio Cesar Chaveztől.

A Las Vegasban 20 ezer néző előtt rendezett mérkőzésen a remek kondícióban lévő 37 éves Martinez az első perctől kezdve folyamatosan mozogva kerülte el az egysíkú Chavez támadásit, közben pedig sokat és minden szögből ütött is az argentin klasszis, amivel masszív pontelőnyre tett szert 26 éves riválisa ellen.

A pontatlan és riválisát csak időnként elérő Chavez aztán a záró menetben megvillant, és egy fejre mért kombinációval leütötte a köteleknél ragadó kihívót. Martinez a számolás után összeszedte magát, majd pár pillant múlva ismét padlóra került, Tony Weeks vezetőbíró viszont nem számolt, és csúszásnak, botlásnak minősítette az esetet.

http://www.youtube.com/v/FNOqTJFu4lA?version=3&hl=hu_HU

Chavez hatalmas offenzívája hiába vitte földre Martinezt

A végső gongig Chavez mindent egy lapra téve megpróbálta lefiniselni Martinezt, aki átvészelte a kritikus pillanatokat. A pontozás a látottak alapján csak formalistásnak tűnt, és ennek megfelelően Martinez egyhangú pontozásos győzelméhez (117-110, 118-109, 118-109) kétség sem férhetett, így a WBC középsúlyú világbajnoki öve az argentín kiválóság derekára került.

Martinez két döntetlenje és két veresége mellé profi pályafutása 50. győzelmét gyűjtötte be, a 26 éves Chávez 46 sikerrel megvívott csata és egy döntetlen után első ízben hagyta el a szorítót vesztesen.

Martinez sikeréért garantált meccspénz gyanánt 1,4 millió dollárt kapott, míg a trónfosztott világbajnok bánatát 3 millió enyhítheti.

www.profiboksz.hu