Vágólapra másolva!
Bevitték a szombathelyi rendőrségre, és gyanúsítottként hallgatták ki pénteken este Pars Krisztián kalapácsvető olimpiai bajnokot. Pars állítólag megvert egy barátnőjét szidalmazó postást, de ő azt állítja nem bántotta. Garázdaság miatt indult ellene eljárás.

Garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást Pars Krisztián kalapácsvető olimpiai bajnok ellen a rendőrség.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság péntek este adott ki közleményt, miszerint eljárást indítottak "P. K. szombathelyi lakos ellen". A férfi a rendőrök szerint péntek délután az egyik posta előtt - előzetes szóváltást követően - bántalmazott egy postai alkalmazottat, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, szabadlábon védekezhet - olvasható a rendőrség honlapján. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője később az MTI-nek megerősítette a hírt.

Arról, hogy a londoni olimpián a magyar csapat negyedik aranyérmét szerző kalapácsvetőt péntek délután bevitték a rendőrök, először a Nyugat.hu internetes oldal számolt be. A lap azt írta, Szombathelyen az a hír járta péntek este, hogy Pars megvert egy postást. A kalapácsvető azonban a lapnak azt állította, hogy hozzá sem ért a barátnőjét lekurvázó férfihoz.

"Pénteken délután a 4-es postára mentem feladni egy dedikált kesztyűt, jótékonysági célra" - idézte a Nyugat.hu a kalapácsvetőt. "Egy kis helyen tudtam megállni a Maros utcában. A barátnőm bent maradt az autóban, én pedig beálltam a sorba. Később a barátnőm telefonált, hogy egy postásautó szeretne bemenni az udvarba, ami előtt megálltam, a vezetője dudál, integet. Mondtam, hogy megyek, két percet kértem, mert már csak ketten álltak előttem."

"Amikor kimentem, először is bocsánatot kértem a postástól, amiért elálltam az utat, bevallom, nem vettem észre. Ezután ültem be a kocsiba, ahol a barátnőmtől megtudtam, hogy a postás előbb rá akarta venni, hogy ő álljon el az Opelemmel, de ezt nem tette meg, erre a férfi megkérdezte tőle, hogy a barátnőm a kurvám-e?" - emlékezett vissza a sportoló, aki erre nagyon mérges lett, kipattant a kocsiból, és odament a postásautóhoz. "Emelt hangon kértem a férfit, kérjen bocsánatot a barátnőmtől. Amikor erre nem volt hajlandó, akkor mondtam neki, hogy kirántom a kocsiból, de végül inkább hagytam, hozzá sem értem."

Az olimpiai bajnok nem érti, miért ment látleletet vetetni a postás, amikor ő nem bántotta. A Nyugat.hu kereste a postást is a Markusovszky kórház ügyeletén, aki már távozott onnan, a többi postai dolgozó nem akart nyilatkozni.

Pars a postától a belváros felé tartott, amikor a rendőrök utána eredtek, végül a Király utcában állították meg, majd egy rendőrautóba ültették, és a kapitányságra vitték. A weboldal úgy tudta: közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt hallgatták ki Parsot, az incidensnek állítólag szemtanúja is volt.