Vágólapra másolva!
Már javában edzőtáborozik a november 10-én, az ukrán nehézsúlyú profiboksz-világbajnok Vlagyimir Klicsko ellen szorítóba lépő Mariusz Wach. A lengyel bunyós két évvel ezelőtt sparring partnerként segítette a fiatalabb Klicsko fivér ellen készülő Samuel Petert, és elmondása szerint ez értékes tapasztalat volt a számára.

"Remek emlékeket őrzök arról a kiruccanásról. Mindenkit kellemesen meglepett az ökölvíváshoz való hozzáállásom. Tye Fieldsszel voltunk ott, de ő egy idő után nem tudta folytatni az edzéseket, így hát nekem kellett mennem Peterrel 6-8-10 meneteket. Az edzői és maga Peter is szerették a munkámat, hiszen elég magasra helyeztem a lécet a tréningek során" - idézte a lengyel nehézsúlyú bunyóst a Profiboksz.hu

Wach szerint az elmúlt két év alatt sokat változott, nagy lépést tett előre a fizikai és a pszichikai felkészülés terén is.

"Most már teljesen más bunyós vagyok. Két éve csak egy kis dagadék voltam. Ez tudatosult bennem, és éppen ezért új magasságokba helyeztem az edzésmunkámat, a trénereim pedig szintén nem kegyelmeztek nekem. Átmentem az USA-ba, ahol az időm nagy részét töltöm, a gyermekemet és a menyasszonyomat pedig Lengyelországban hagytam. Két éve kizárólagosan az ökölvívásnak élek" - mesélte Wach.

Forrás: AFP/Oliver Hardt

A lengyel tisztában van a WBA/IBF/WBO bajnok gyengeségeivel: "Minden ökölvívónak megvan a gyenge pontja. A korábbi ellenfelei is tudták, hol sebezhető, de képtelenek voltak előnyt kovácsolni ebből. Én szintén ismerem Vlagyimir gyenge pontjait, és keményen dolgozom rajta, hogy ki tudjam aknázni ezt, ki tudjam billenteni az egyensúlyából és így megnyerjem a csatát.".