Pornócirkusz az egész - lerántotta a leplet a sísportról az olimpiai bajnok Höfl-Riesch

Maria Höfl-Riesch, német alpesi síző
Vágólapra másolva!
Nemcsak az olimpiákon, de az év legtöbb síversenyén is szexszel lazítanak a sportolók, állítja a kétszeres olimpiai bajnok német síelő, Maria Höfl-Riesch. A német versenyző önéletrajzi könyvében azt írja, egy-egy idényre inkább a pornócirkusz kifejezés illik, mert a bezártság miatt mindenki mindenkivel összeszűri a levet.

Soha nem láttam még annyi erkölcstelenséget - féktelen bulizás az olimpiai faluban

A sportolónő szemérmetlenül feltárta az egy-egy nagyobb esemény alatt adódó szabadidő eltöltésének pikánsabb részleteit.

"Nem tudom, ki találta ki a sísportra a fehér cirkusz kifejezést, jobban illene hozzá a pornócirkusz szó" - írta "Geradeaus. Höhen und Tiefen meines Lebens" című könyvében.

"Persze ne gondoljon senki arra, hogy egy világbajnokság során a szállodákban vad orgiákat rendeznek. De az biztos, hogy különböző kombinációk léteznek, az edző a pszichoterapeutával bújik össze, a szervizesek a síelőkkel szeretkeznek és így tovább."

Példaként említette az előző szezon negyedik versenyét a kanadai Lake Louise-ban, ahol az összes versenyzőt egy helyen, a Fairmont kastélyban szállásolták el. "Esténként mindenki a vadnyugati stílusú Gleccserszalonban találkozott" - idézte fel. Ahogy ő fogalmazott, sokkal inkább divat más nemzetbeli sportolóval kavarni, hiszen a halakat jobb nem a saját tóból kifogni.

Forrás: AFP/Mihail Mokrushin

A szintén olimpiai bajnok osztrák Benjamin Raich szerint semmi szokatlan nincs abban, amit sportolótársa leírt.

"Szerintem ez semmiben sem más nálunk, mint bárhol másutt. De talán ebben a történetben most az is benne van, hogy Maria ezzel a trükkel akarja eladni a könyvét" - jegyezte meg.