Vágólapra másolva!
Betegsége miatt nem  Emanuel Steward készíti fel Vlagyimir Klicskót a következő meccsére. Az ellenfél, a lengyel Mariusz Wach edzője szerint az ukrán világbajnok emiatt el fogja veszíteni az önbizalmát, és még az is lehet, hogy visszalép a meccstől. Klicsko nem sokat késett a válasszal.

Vlagyimir Klicsko november 10-én védi meg a három (WBA, IBF, WBO) világbajnoki címét a lengyelek nehézsúlyú reménysége, Mariusz Wach ellen. Az ukrán ezúttal mestere nélkül az összecsapásra, Emanuel Steward ugyanis súlyos gyomorbetegséggel küzd.

Wach edzője, Juan De Leon attól tart, hogy Klicsko meghátrál a mérkőzéstől: "Nem zárom ki a lehetőséget, hogy Klicsko visszalép, mert úgy érzi, Steward nélkül nem tud boldogulni a meccsen. Klicsko nem fogja magát százszázalékosnak érezni, nem bízik majd magában. A felkészülése nem lesz elég komplex Steward nélkül, ami még inkább erősíti az esélyeinket egy kiütéses győzelemre" - idézte De Leont a Proboksz.hu.

A nyolc éve veretlen világbajnok nyílt levélben reagált a felvetésre. "Nem értem, hogy Wach edzőjének miért kell élve eltemetnie Emanuel Stewardot, és vele együtt az egész pályafutásomat? Emanuel az edzőm és mindig is az marad, még akkor is, ha most nincs jelen az edzőtáboromban, és a meccsen sem lesz ott, bár ez még egyáltalán nem biztos. A felkészülés legjelentősebb részét a beszélgetések teszik ki, rengeteget konzultálunk a stratégiáról. Mégis mit hisznek? Hogy most erre nem vagyunk képesek? Le lehet szállni a témáról , és inkább némi tiszteletet kellene mutatni."

Vlagyimir Klicsko már 58 győzelemnél (ebből 50 KO) tart a profik között, és mindössze háromzsor kapott ki. Kihívója még veretlen, 27 győzelméből 15-öt ért el kiütéssel.