Vágólapra másolva!
Tovább bonyolódik a Janics Natasa-sztori, a Nemzeti Sport úgy tudja, a háromszoros olimpiai bajnok kajakos országváltásában jelenleg befutónak tűnő bolgárok Vereckei Ákost szerették volna megnyerni szakmai tanácsadónak, de ha Janics végül Bulgáriában köt ki, akkor férje, Andrian Douchev kaphatja az állást.

Egyre nehezebb kiigazodni a "Hol folytatja Janics Natasa?" sztoriban, amelyben naponta olvasni újabb és újabb fejleményeket, szerdán például azzal állt elő a magyar szövetség, hogy ha a szerbek október 31-ig nem fizetnek 150 ezer euró "felkészülési hozzájárulást" a klasszisért, akkor ő két évig nem versenyezhet szerb színekben.

A szerbek már jelezték, hogy nem fizetnek Janicsért, Mirko Nisovic, a Szerb Kajak-kenu Szövetség elnöke például azt mondta, mivel Janics szerb állampolgár, így joga van szerbként versenyezni, anélkül, hogy érte fizetni kéne.

Janics menedzsere, Csonka Gábor korábban az [origo]-nak azt mondta, ha nem sikerül megállapodnia a szerb és a magyar szövetségnek, akkor Janics bolgárként kajakozik majd, ezt ugyanis a férje állampolgársága révén feltételek nélkül megteheti.

A bolgárok állítólag a négyéves olimpiai ciklusra szóló szerződéssel várják Janicsot, és férjét is alkalmaznák szövetségi edzőként, amivel Vereckei Ákos járhatna rosszul, a kétszeres olimpiai bajnok kajakos ugyanis Douchev érkezésével bukná a szakmai tanácsadó posztot.