Vágólapra másolva!
A Nevada Állami Atlétikai Bizottság a Juan Manuel Márqueztől elszenvedett brutális kiütéses vereség miatt 90 napra eltiltotta az ökölvívástól Manny Pacquiaót, aki a döntés értelmében a következő két hónapban sparring edzéseket (kesztyűzést) sem folytathat - írja a Profiboksz.hu.

Az eltiltás a kiütött versenyzők esetében - egészségük védelme érdekében - teljesen normális gyakorlatnak számít, ez viszont azt is jelenti, hogy a filippínó klasszis nem fog tudni kesztyűt húzni az eredetileg tervezett jövő áprilisi időpontban. Bob Arum menedzser már tavasszal szerette volna tető alá hozni a Marquez-Pacquiao mérkőzéssorozat ötödik részét, ám így a találkozó szeptemberre tolódhat.

Forrás: AFP/Getty/Al Bello

Az augusztusban 40. életévét betöltő mexikói legenda egyébként hajlana egy újabb összecsapásra, ám a felesége nem különösebben támogatja a folytatást. Erika Marquez így nyilatkozott: "Megkértem Juant, hogy vonuljon vissza. Nagyon kecsegtető ajánlatok érkeznek különböző meccsekre, de a világ összes pénze sem elég arra, hogy valaki új agyat, vagy új életet vegyen magának. Én azt szeretném, ha szegre akasztaná a kesztyűit és élvezné az életet a családjával. Nagy kínszenvedés számomra, mikor Juan bokszol, és ez alól a legutóbbi meccse sem volt kivétel. Borzasztó volt látni Pacquiao feleségét, ahogy sírva tör a ring felé, hiszen a legrosszabbtól tartott, teljesen átéreztem a helyzetét. Én magam is nagyon aggódtam, mikor Pacquiao csak feküdt ott mozdulatlanul, és nem tudott felkelni. Mikor Juan hazajött, ugyanazt mondtam neki, amit most is állítok és amiből nem engedek, hogy hagyjon fel a boksszal. Dicsőségesen, a csúcson tudná most abbahagyni, tudom, hogy nehéz lehet, de én megerősítem ebben."