Vágólapra másolva!
A korábbi világelső, jelenleg harmadik Serena Williams nyerte  a brisbane-i keménypályás tenisztornát. Az egymillió dollár összdíjazású viadal női egyesének döntőjében az amerikai kiválóság az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova felett diadalmaskodott gond nélkül, összesen három játékot engedve át ellenfelének.

Az ugyanitt zajló férfitornán is már csak a finálé van hátra, ahol megvédheti címét az első helyen kiemelt brit Andy Murray, miután az elődöntőben legyőzte a japán Nisikori Kejt.

A nyáron Londonban olimpiai bajnoki címet szerzett, 25 esztendős brit játékos 6:4-re nyerte a nyitószettet, majd a másodikban 2:0-ra vezetett, amikor a tornán ötödikként rangsorolt Nisikori lábsérülés miatt feladta a szombati mérkőzést.

A másik elődöntőben meglepetés született: a 21 éves bolgár Grigor Dimitrov ATP-tornán először játszhat finálét azután, hogy három játszmában legyűrte a nála jóval magasabban jegyzett ciprusi Markosz Bagdatiszt.

Eredmények, nők (1 millió dollár összdíjazás), döntő:
S. Williams (amerikai, 3.) - Pavljucsenkova (orosz) 6:2, 6:1

férfiak (436 ezer dollár összdíjazás), elődöntő:
Murray (brit, 1.) - Nisikori (japán, 5.) 6:4, 2:0-nál Nisikori feladta
Dimitrov (bolgár) - Bagdatisz (ciprusi) 6:3, 5:7, 7:6 (7-5)

Az első helyen kiemelt Li Na végső sikerével zárult az 500 ezer dollár összdíjazású, sencseni női torna, amelynek döntőjében a kínai versenyző az ötödikként rangsorolt cseh Klara Zakopalovát győzte le két óra négy perc alatt. Li hetedszer nyert WTA-tornát.

Eredmény, döntő:
Li (kínai, 1.) - Zakopalova (cseh, 5.) 6:3, 1:6, 7:5