Vágólapra másolva!
A férfiaknál továbbjutott a negyedik kiemelt, a nőknél viszont elvérzett az Australian Open negyeddöntőjében. Bejutott a legjobb négy közé Marija Sarapova is, aki mindössze négy játékot vesztett Jekatyerina Makarova ellen. A nap végén a világelső Novak Djokovic simán legyőzte Tomas Berdychet.

David Ferrer honfitársa, Nicolas Almagro ellen jutott be a legjobb négy közbe egy 3 óra 44 perces csata végén, amelyen az első két játszmát elbukta. A 30 éves Ferrer pályafutása ötödik Grand Slam-elődöntőjére készülhet - korábban mind a négyet elvesztette -, ahol a világelső szerb Novak Djokovic vár majd rá.

A belgrádi klasszis játékán nem érződött az előző körös, több mint ötórás Stanislas Wawrinka elleni csata fáradtsága, igaz, Berdych is besegített neki, két szettet ugyanis meglepően könnyen bukott el. A cseh a végjátékban négy meccslabdát is hárított, ám későn kezdett küzdeni, Djokovic ötödjére egy ásszal behúzta a meccset.

Berdych későn kapcsolt:
Forrás: AFP/William West

"Sokáig tart regenerálódni, egy éjszaka alatt nem is lehet, pláne, hogy tegnapelőtt nagyon későn kerültem ágyba. Tegnap könnyű napot tartottam, sétáltam, a csapatommal pedig végrehajtottuk a szokásos rutinokat" - mondta a Wawrinka elleni klasszikus kipihenéséről Djokovic, aki ezúttal fele annyi időt töltött a pályán.

"Tavaly nagyon kemény negyeddöntőt játszottunk itt Ferrerrel, ő az, akit a legtöbbre kell becsülni, mert óriási munkával jutott el idáig, talán ő a legfittebb játékos az egész férfi mezőnyben."

Djokovicnak ezúttal két és fél óra is elég volt:
Forrás: AFP/Greg Wood

A nőknél a kínai Li Na négy éven belül harmadszor játszhat elődöntőt Melbourne-ben, ehhez most a lengyel Agnieszka Radwanskát kellett legyőznie, ami két szettben sikerült is neki. Radwanska az idei tizenharmadik meccsén szenvedte el első vereségét.

Marija Sarapova még Li Nánál is könnyebben jutott tovább, mindössze négy játékot vesztett Jekatyerina Makarova ellen. A második kiemelt Sarapova egészen szenzációs formában van, eddigi öt meccsén mindössze kilenc játékot vesztett, és ezzel megdönttöte Szeles Mónika csúcsát, aki 1991-ben tizenkét gémet engedett az ellenfeleknek az elődöntőig.

férfi egyes, negyeddöntő:
Djokovic (szerb, 1.) - Berdych (cseh, 5.) 6:1, 4:6, 6:1, 6:4
Ferrer (spanyol, 4.) - Almagro (spanyol, 10.) 4:6, 4:6, 7:5, 7:6 (7-4), 6:2

női egyes, negyeddöntő:
Li Na (kínai, 6.) - A. Radwanska (lengyel, 4.) 7:5, 6:3
Sarapova (orosz, 2.) - Makarova (orosz, 19.) 6:2, 6:2