Vágólapra másolva!
Tizennégy évnyi versenyzés után egészségügyi okokra hivatkoztva Szávay Ágnes bejelentette, hogy felhagy az aktív teniszezéssel. Nagy álma, hogy egy tenisziskolát csináljon és gyerekekkel foglalkozzon.

"Nagyon megható és megrázó pillanat ez az életemben, hiszen több mint tíz éve szinte csak a tenisz körül forog az életem. Ehhez értek, ezt szerettem csinálni és valószínűleg ezután jött volna csak a karrierem csúcspontja, hiszen még csak 24 éves vagyok. Sajnos hosszú út vezetett a döntésig, de nem tehetek mást, nem kockáztathatom az egészségemet"- mondta Szávay Ágnes.

Szávay 2004-ben lett a profi játékos, 2006 végén még csak 207. volt a ranglistán, de 2007-ben már az előkelő 13. helyen jegyezték, miután megnyerte a palermói és a pekingi versenyt is, New Haven-ben a döntőig menetelt és a negyeddöntőbe jutott a US Openen.

"Nagyon büszke vagyok a tornagyőzelmeimre és a címeimre, amelyeket nyertem. Nehéz volt, de nagyon sokat köszönhetek ennek a sportnak. Régóta érlelődött bennem a visszavonulás gondolata a sok sérülés miatt, de amióta Svájcban jártam és megtudtam, hogy a műtéttől sem remélhetek teljes felépülést, úgy rá kellett jönnöm, hogy nincs más megoldás. Sajnos egy törött csigolyával az élsportot tovább csinálni lehetetlen. Akik mellettem voltak tudják, hogy mindent megpróbáltam és hogy nagyjából négy éve csak sérülésekkel játszottam. Jelenleg arra vágyom, hogy újra teljesen egészséges legyek, mert sok más problémát is okozott a folyamatos túlterheltség" - mondta a kétszeres felnőtt magyar bajnok, junior Európa-bajnok, háromszoros junior Grand Slam-győztes, hétszeres WTA-tornagyőztes játékos.

Szávay nagy álma, hogy egy tenisziskolát csináljon és gyerekekkel foglalkozzon.

"Úgy hiszem ennek most jött el az ideje, attól függetlenül hogy nem terveztem ilyen korán a visszavonulást. Tudom, hogy ez egy nagy változás lesz az életemben, de vannak terveim és ezt véghez is fogom vinni."