Vágólapra másolva!
Oscar Pistorius korábban inzultált két nőt egy koncerten, részegen ellökte, és leszbikusnak nevezte őket - írja a Daily Mirror.

Az angol napilap egy blogolóra hivatkozik, aki még egy 2011-es koncerten látta botrányosan viselkedni a csütörtökön a barátnőjét négy lövéssel megölő paralimpiai bajnok futót. A johannesburgi rendezvényen Pistorius állítólag erősen ittas állapotban volt, összevissza dülöngélt, sokszor a barátainak kellett megfogniuk, ezt több szemtanú is látta.

"A Kings of Leon koncerten voltam a vőlegényemmel és a két legjobb barátommal, amikor szembesültem azzal, hogy Oscar nem is az, akit a tévéből ismerünk. Az első megdöbbenésem vele kapcsolatban az volt, amikor holtrészegen beleesett a tömegbe, a szintén részeg barátai próbálták felállítani. Aztán amikor a barátnőm, Marylin közölte vele, hogy viselkedjen normálisan, akkor ellökött, és 'kibaszott leszbikusoknak' nevezett bennünket" - írta a nő.

Forrás: AFP/Waldo Swiegers
Reeva Steenkamp és Oscar Pistorius állítólag már össze is verekedett egymással AFP/Waldo Swiegers


A csütörtöki gyilkossággal kapcsolatban kihallgatott szemtanúk szerint Pistorius és barátnője, Reeva Steenkamp között korábban is voltak hangos szóváltások, sőt verekedések is, az atléta azonban állítja, nem szándékosan lőtte le a barátnőjét, azt hitte róla, hogy betörő. Az [origo]-nak egy dél-afrikai nő úgy nyilatkozott, hogy a helyiek szinte biztosak abban, hogy valóban baleset történt, ugyanis Dél-Afrikában mindennapos, hogy betörnek a házakba, és ilyenkor az emberek nem félnek használni a fegyverüket, Pistoriusékról ő így fogalmazott: "Annyira cuki pár voltak."

Közben szombaton új részletek láttak napvilágot a gyilkossággal kapcsolatban, állítólag Reeva Steenkamp a WC-n ült, amikor a fürdőszobaajtón keresztül Pistorius lelőtte őt. A sportoló a kihallgatásán traumatikus sokkot kapott, ezért keddre halasztották a tárgyalást.