Társoldalunk:

Eb-döntőbe jutott a magyar gátfutó kiválóság

2013.03.01. 19:04

Baji Balázs bejutott a döntőbe 60 méter gáton pénteken a göteborgi fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

Az idei európai ranglistán 7.57 másodperces idejével negyedik, így éremesélyes magyar versenyző azután, hogy 7,67-tel megnyerte délelőtti futamát, a kora esti elődöntőből 7,59-cel lépett tovább. A második nyolcasban futott, és harmadiknak hozták ki úgy, hogy ideje megegyezett a másodikként záró német Erik Balnuweitével.

Forrás: AFP/Olivier Morin
Baji és Liu Hsziang a londoni olimpián

A győztes orosz Szergej Subenkov volt az egész mezőny leggyorsabbja 7,52-vel. Az első elődöntőben csak az olasz Paolo Dal Molin futott jobban Bajinál, de ő is csupán egyetlen századmásodperccel. A döntő 19.45-kor lesz.

Kazi Tamás nem jutott tovább előfutamából 800 méteren: A mezőnyt öt részre osztották, Kazi a második futamban szerepelt a péntek esti programban. Az első két hely ért automatikusan elődöntőt, illetve időeredménnyel további két futó léphetett tovább. Kazi futamában lassú volt a tempó a táv első felében, így az első vagy a második helyen kellett végezni a továbbjutáshoz, a magyar atléta azonban harmadik lett 1:51.77 perccel. Jó darabig a második helyen haladt a brit Joe Thomas mögött, aztán a hajrához közeledve a spanyol Kevin López hirtelen iramváltással eléje került, a célba érkezésig pedig már nem változott a sorrend.

KAPCSOLÓDÓ CIKK