Vágólapra másolva!
Autós üldözés szenvedő fele volt Parti András kétszeres olimpikon hegyikerékpáros, akinek Budapesten a Soroksári úton ötvennel kellett menekülnie a vascsővel fenyegetőző támadója elől - számolt be a Bikemag.hu.

"Ma újabb leckét kaptam a hazai közlekedési morálból" - írta egy közösségi oldalon Parti András, aki a Soroksári úton haladt kerékpárjával, amikor mellément egy kisbusz, és valaki ráordított az ablakon kilógva, egy sörrel a kezében.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Partinak menekülnie kellett MTI/Kollányi Péter

"Én kissé elszoktam ettől, és amúgy is ez volt a második autós, aki veszélyeztetett öt percen belül, hát bemutattam neki. Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok túl agresszív az autósokkal szemben, még ha szabálytalankodnak is ellenem, de ez a helyzet megkívánta. Erre lelassítottak, megvártak. Én elmentem mellettük, mire elkezdtek jönni mögöttem, és folyamatosan dudáltak, ekkor már láttam, hogy egy 'intelligens' munkásbrigáddal lehet dolgom. Majd kikerültek úgy, hogy majdnem felkentek a szegélyre. Mivel hátszelem volt, a következő pirosnál eléjük kerültem, ekkor már egy vascsövet mutogatva előztek vissza, majd nem sokkal később megálltak, kipattant az egyik, és a vascsővel a kezében elkezdett felém futni. Szerencsém volt, mert kb. 50-60-nal tudtam menni a hátszél miatt, így a szembe sávba áthúzva ki tudtam kerülni. Ezek után már kicsit megijedtem, menekülőre fogtam a dolgot, és amint tudtam, eltűntem a szemük elöl."

Parti hozzátette: ha ezt egy amatőr bringással játsszák, nem biztos, hogy megússza. "Szerencsém volt, de felháborított, hogy milyen simán játszottak az életemmel, egy vascsővel akartak leütni, illetve autóval elcsapni."