Vágólapra másolva!
Janics Natasa levélben közölte a Magyar Kajak-kenu Szövetséggel, hogy mégis magyar színekben szeretné folytatni a pályafutását. A háromszoros olimpiai bajnok kajakos levelét egy az egyben közöljük:

A Magyar Kajak-kenu Szövetség Elnökségének

Dr. Baráth Etele Elnök úrnak

Tisztelt Elnökség, Tisztelt Elnök úr!

A Magyar Kajak-kenu Szövetség októberi ülése előtt, amikor külföldi versenyzési engedély iránt nyújtottam be kérelmet, egy utolsó levélváltásban lehetőséget kaptam még "utoljára" végiggondolni távozásom indokait, előnyeit, hátrányait.

Akkor nem éltem vele, hajtott az új lehetőségek, a család békéje iránti szándék, szülőhazám iránti szeretet.

Az elmúlt, mintegy négy hónap megerősítette bennem azt a meggyőződést, hogy életem két felét, a sportot és a családot nem lehet egymástól elválasztani. A családi béke kettőnkön múlik és a gyermekünk iránt érzett felelősségen.

A sportolás erőteljesen a külső körülmények által meghatározott. El kell ismernem, hogy a magyar kajak-kenu sport és különösen a női kajak a legerősebb a világon. Ahhoz, hogy a felkészülésem eredményes legyen, szükségem van arra a kihívásra, azokra a feltételekre, amit magyar versenyrendszer jelent számomra.

Nehezen, de megértettem a szövetség döntését, megértettem a közvélemény egy részének elutasítását, megértem a nekem sokat nyújtó Szeged városa, egyesülete ellenérzéseit.

Most azt kérem, engem is értsenek meg. Nem kívánok trükköket alkalmazni verssenyengedélyem érdekében. Nem hiszem, hogy hűtlenség lett volna a szülőhazámba visszatérni, mint ahogy természetesnek tartom, hogy ott folytathassam, ahol a legjobb eredményeimet elértem.

Kiváló fiatal kajakosok vannak Szerbiában. Nagyszerű emberek támogattak, de az a versenyszellem, az a lehetőség, ami Magyarországon várhat, az a sportban mindenek előtt való.

Családommal megbeszéltem mindent, egyetértenek a szándékommal, miszerint Magyarországon szeretném folytatni pályafutásomat. Ehhez kérem a szövetség lés Elnök úr támogatását.

Köszönöm mindazoknak, akik szeretetükkel, támogatásukkal halmoztak el még az utolsó nehéz időszakban is, és ez közrejátszik abban, hogy most szándékomat megváltoztattam.

Bejelentem egyúttal, hogy visszavonom a nemzetközi szövetséghez benyújtott engedélykérelmemet.

Douchev-Janics Natasa
Budapest, 2013. 03. 09.