Vágólapra másolva!
Első helyezést ért el a nők között Fazekas-Zur Krisztina a Los Angeles mellett rendezett surfski-futamon.

Az extrém hosszú távon a versenyzőknek Malibuból kellett a 26 kilométerre található Marina de Ray öbölbe evezniük. A férfi-női vegyes összetételű viadalon nyolcvanan álltak rajthoz, köztük a cseh és a szlovák férfi kajakválogatott tagjai.

"Rábeszéltük a szlovák és a cseh fiúkat, hogy a szombati hosszú evezésüket cseréljék fel a versenyre, így ők is elindultak. Ahhoz képest, hogy életük első surfski-futama volt, az élmezőnyben végeztek" - nyilatkozta a londoni olimpián a női kajaknégyessel aranyérmet nyert Fazekas.

Forrás: One On One Kommunikáció

A magyar kajakos életében először indult egyéniben ilyen hosszú távon, mégis sikerült két órán belül teljesítenie a 26 kilométeres távot múlt vasárnap. Összetettben a 11. helyen végzett, a nők között összesítésben az első lett.

"Ettől a futamtól mindenki azt várta, hogy időjárás szempontjából kiszámítható verseny lesz, a szél pedig hátulról fog fújni. Igaz, a légáramlatok valóban segítettek minket a Csendes-óceánon, a hullámok azonban oldalról jöttek, ezért csak nagyon nehezen lehetett ellensúlyozni a hajót" - tette hozzá a kajakos, aki emiatt már a verseny felénél elfáradt, mégis hősiesen végigevezte a kijelölt távot.