Vágólapra másolva!
A portugáliai edzőtáborból hazatérő Janics Natasa a Szeged melletti családi házában töltötte a húsvétot, hétfőn pedig a Maty-éren edzett.

A kajakos szóvivőjétől az [origo] úgy értesült, a háromszoros olimpiai bajnokot nem fogadta ellenséges légkör korábbi klubjának városában, a belvárosban sétálva szurkolókkal is fényképezkedett.

A korábbi felvetést, miszerint Janics a helyi közönség haragjától tartva nem indulna a szegedi Világkupán, Farkas Dávid cáfolta. "Ha Storcz Botond szövetségi kapitány úgy dönt, akkor ő ott lesz a versenyen."

Janics kedden délután Győrben tart sajtónyilvános edzést, ahol szóvivője szerint az is kiderül, hogy ki lesz az edzője az új klubjánál.

A kajakos szeptemberben jelentette be, hogy szülőhazájában, Szerbiában kívánja folytatni a pályafutását, ám a magyar szövetség nem adta ki az versenyzési engedélyét, ennek következtében csak két év kihagyás után versenyezhetett volna szerbként. A korábban szegedi színekben versenyző Janics március 11-én bejelentette, hogy mégis Magyarországon folytatja, és a győri egyesület kajakosa lesz.

Janics pénteken tért haza a szerb válogatott portugáliai edzőtáborából, ahol a márciusi bejelentése óta maga állta a felkészülése költségeit.