Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt komoly problémákat okozó kézsérülést szedett össze az orosz Gyenyisz Gracsov elleni monacói találkozóján - írja Blikk.

"Már a harmadik-negyedik menetben tudtam, hogy problémám van. Éreztem, ahogy duzzad a kezem, és minden ütésnél belém nyilallt a fájdalom" - mesélte a Blikknek a 38 éves ökölvívó a pontozással elveszített mérkőzésről. "Persze ettől még nem állhattam le, már csak azért is erőltettem az ütéseket, bármennyire is fájt. Kemény feje volt Gracsovnak, és néhány alkalommal azt is bizonyította, az ökle sem éppen vajpuha."

Madárnak a csata után össze kellett varrni az orrát, két helyen is felrepedt a szemöldöke, de a kézsérülése több gondot okozott neki. "A meccs éjszakáján már duplájára dagadt a kézfejem, semmit sem tudtam megfogni vele. Miután hazatértem, alig tudtam vezetni, hiszen a kormányt sem bírtam tartani. Feketenadálytő-krémmel kenegettem, ami csodaszer a zúzódások ellen. Ezúttal is hasznosnak bizonyult, hiszen keddre már rohamos javulást tapasztaltam."

Erdei szerint nincs törése, mert ha nehezen is, de tudja mozgatni az ujjait, és néhány hét pihenéssel rendbe fog jönni.

Az 1 millió dollár (237,4 millió forint) összdíjazású négyes torna elődöntőjében Erdei hiába bokszolt jobban orosz ellenfelénél, megosztott pontozással vereséget szenvedett. A korábbi kétszeres profi világbajnoknak 33 győztes meccs után ez volt ez első veresége.