Vágólapra másolva!
Pontozással védte meg világbajnoki címét Sergio Martinez, aki a WBC középsúlyú címmeccsén a padlót is megjárta, de így is egyhangú pontozással verte Martin Murrayt. A WBC és WBA kisváltósúlyú övéért zajló meccsen Danny Garcia legyőzte Zab Judah-t, így érik az Amir Khan elleni őszi visszavágó.

Ötvenezer néző előtt Buenos Airesben lépett ringbe a világ legjobb középsúlyú bokszolójának tartott Sergio Martinez. Az argentin klasszis a veretlen, de ezen a szinten kipróbálatlan Martin Murray ellen védte meg WBC világbajnoki címét, ami a várakozásokkal ellentétben nem volt könnyű sétagalopp.

Martinez jól kezdett és könnyedén nyerte a meneteket a rendkívül defenzív kihívóval szemben, aki a meccs közepe fele egyre bátrabb lett, és a 8. menetben egy jobbossal padlóra is küldte a világbajnokot, akit nem túlzottan viselt meg az eset. Ezt követően Martinnak már csak fellángolásai maradtak, és Martinez egyhangú pontozással behúzta a mérkőzést.

A találkozó utáni sajtótájékoztatón az argentin bokszoló elismerte, hogy nem elégedett a teljesítményével és javítania kell néhány dolgon a jövőben. A 38 éves Martinez mérlege ezzel 51 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség, Murray 25 győzelme és 1 döntetlenje mellé most már 1 vereséget is elkönyvelhetett.

New York, azon belül is Brooklyn volt a helyszíne a WBC/WBA kisváltósúlyú övekért zajló Danny Garcia-Zab Judah találkozónak. A meccs első négy menete Garcia enyhe fölényében telt. Ezt követően az 5. és a 6. menetben is sikerült úgy eltalálnia a kihívót, hogy az nagyon közel került a padlózáshoz. Ez a padlózás végül a 8. menetben meg is történt egy jobbegyenestől, melytől fel is szakadt a bőr Judah bal szeme alatt.

Az összecsapás utolsó negyedére - tőle szokatlanul - nagyon beleerősített a kihívó, a 10. menet volt talán Judah legjobb menete, ekkor szinte körbepofozta ellenfelét a ringben. Az utolsó két menet is inkább a kihívóé volt, de ez is kevésnek bizonyult a trónfosztáshoz, ugyanis 115-112, 114-112 és 116-111 arányú egyhangú pontozással Danny Garcia megvédte világbajnoki címeit.

Sheffieldben a gála főmérkőzésén találkozott egymással Amir Khan és Julio Diaz. A meccs első negyede nem hozott túl sok meglepő fordulatot, Khan kontrákból építkezve gyűjtögette a meneteket. Aztán a negyedik menetben gondoskodott róla, hogy legyen izgulnivalója a szurkolóinak: egy beszedett balhorogtól a padlóra került, és a már korábban is látott rozoga lábakon vészelte át a menetet.

A következő menetekben szép fokozatosan visszajött Khan, azonban a mérkőzés utolsó harmadában szinte az összes menetben belelépett egy-egy Diaz- bombába, és többször a leütés, illetve a kiütés szélén táncolt. A végére Khan bizonytalankodásai miatt igen szorossá vált találkozót végül 114-113, 115-113, 115-112 arányú pontozással hozta a hazai versenyző, és akinek sebezhetősége miatt az év második felére esedékes Danny Garcia elleni visszavágó is rendkívül érdekesnek ígérkezik.

www.profiboksz.hu