Vágólapra másolva!
Egy madridi bíróság meghallgatta John Tomicot, a férfitenisz-világranglista 53. helyén álló ausztrál Bernard Tomic édesapját, akit fia edzőpartnere, Thomas Drouet jelentett fel súlyos testi sértés miatt.

A bírósági meghallgatáson nagy kötéssel az orrán megjelenő Drouet az ausztrál Herald Sunnak azt nyilatkozta, John Tomic évek óta úgy bánt vele, mint egy kutyával. A május 4-i incidens előtt az apa azt mondta fia segítőjének, miután kirabolták, nincs pénze, így nem tudja kifizetni.

"Azt hittem, végre bocsánatot akar kérni a folyamatos verbális bántalmazás és megalázás miatt, de nem. Az arcomba köpött és azt mondta, nem fizet nekem többet. Azt válaszoltam, 'rendben John, igazi férfi vagy, de semmi gond, majd Bernard kifizet.' Erre szó nélkül lefejelt" - idézte Drouet-t a Herald Sun.

Az apa spanyol ügyvédje, Carmen Dieguez, úgy nyilatkozott, bár védence nem vitatja, hogy ő okozta Drouet sérüléseit, de jogos önvédelemből tette, mert az utóbbi hetekben nem ez volt az első alkalom, hogy összetűzésbe kerültek.

"Nem érzem bűnösnek, nem tettem semmi rosszat" - mondta Tomic, akire - ha bebizonyosodik bűnössége - akár hároméves börtönbüntetés is várhat.

Az apa tavaly a miami Mestertornán okozott botrányt, amikor annyira idegesítette jelenlétével és viselkedésével a fiát a David Ferrer elleni meccsen, hogy megkérte a mérkőzésvezetőt, valahogy távolítsa el a stadionból.