Vágólapra másolva!
Az olimpiai és világbajnok 400-as Sanya Richards-Ross és a vb-címvédő 110 gátas Jason Richardson is indul július 10-én a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon.

A két amerikai sprinter már szinte állandó vendégnek számít az egyre rangosabb viadalon: Richards-Ross eddigi mindkét versenyen szerepelt, viszont most - amint a szerdai sajtótájékoztatón elhangzott - a korábbi évekkel ellentétben nem 200-on, hanem főszámában, 400-on rajtol. Richardson tavaly az olimpiai ezüstérmes futása után volt vendég, s egészen kiváló, 13.15 másodperces eredménnyel győzött.

Férfi 110 méter gáton az amerikai sztársprinter mellett biztosan fut majd a szám két legjobb magyar versenyzője, a felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes Kiss Dániel, illetve a fedettpályás Eb-negyedik Baji Balázs is.

Az már korábban eldőlt, hogy az idei Gyulai István Emlékverseny a nemzetközi kalapácsvető-sorozat egyik állomása is lesz, mostanra pedig biztossá vált, hogy az olimpiai bajnok Pars Krisztián mellett a 2008-as ötkarikás aranyérmes szlovén Primoz Kozmus, valamint a 2013-as ranglistavezető cseh Lukas Melich is dobókörbe lép a Puskás Ferenc Stadionban.

Pars a sajtóeseményen jelezte, bízik benne, hogy idén 80 méter feletti eredményt ér majd el Budapesten, annak ellenére, hogy jelenleg kisebb vállsérüléssel bajlódik. Sérülését kellemetlennek nevezte, de mint mondta az orvosokkal, szakemberekkel azon dolgozik, hogy a probléma minél hamarabb megszűnjön.

Spiriev Attila sportigazgató arról beszélt, hogy több más sztárral is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, épp ezért úgy véli, még a tavalyinál is színvonalasabb versengést hozhat az idei megméretés. A versenyen 15 nemzetközi, illetve négy magyar számot rendeznek, s e mellett két junior versenyszám (lány 100 m, fiú 110 m gát) is bekerült a programba.

Gyulai Márton versenyigazgató arról számolt be, hogy a Gyulai István Memorial támogatásával egy pénzdíjas, három versenyből álló sorozatot indítanak el négy számban hazai atlétáknak. Férfi 400 és 1500 méteren, illetve gerelyhajításban, valamint női 400 gáton a zalaegerszegi Vidék-bajnokságon (június 8.), a veszprémi Balaton-bajnokságon (június 9.), valamint a fővárosban, a Budapest Honvéd nemzetközi viadalán (július 5.) gyűjthetnek pontokat a sportolók, s végül minden számban az első nyolc vívja majd a döntőt az emlékversenyen.

A belépők 90 százaléka 500 forintos regisztrációs díj ellenében kapható a Ticket Express irodáiban, míg a három kiemelt szektorba június 20-ig akciós, 3990 forintos jegyeket lehet váltani.