Vágólapra másolva!
Ahogy az első fordulóban, a másodikban is elvesztette az első szettet Rafael Nadal a Roland Garroson. Aztán aztán viszont simán fordított a szlovák Martin Klizan ellen. Roger Federer egy körrel előrébb jár, másfél óra alatt verte Julien Benneteau-t. A meccs után pedig üzent Nadalnak, aki csak hiszi, hogy mindenki a napsütést várja.

Nadal meccse már 11-kor elkezdődött a Suzanne Lenglenen, a szlovák ellenfele pedig ugyanúgy elvette tőle az első játszmát, ahogy az előző fordulóban a német Daniel Brands. Azonban sem Brands, sem Klizan nem örülhetett sokáig, a spanyol feljebb kapcsolt, és zsinórban három szettet nyerve behúzta a meccset. Klizan jelenleg 35. a világranglistán, de állt már a 26. helyen is, tavaly pedig a negyedik körig jutott a US Openen.

"Nehéz ellenfelem volt, jól játszott, én pedig az első játszmában túl defenzíven teniszeztem" - értékelt Nadal, aki borús, szeles időről elmondta: "Ilyen körülmények közt a győzelem a legfontosabb. Mindenki reméli, hogy kisüt a nap, és felmelegedik az idő."

Roger Federer már a harmadik körnél jár, sőt azon is túl: egy óra 31 perces csatában legyőzte Julien Benneteau-t. Jellemző, hogy Federer 0:2-vel kezdett, de aztán hét gémből hatot megnyert, az utolsó játszmában pedig 5:5-ig fej-fej mellett haladtak, ám akkor semmire vette el Benneteau adogatását, majd semmire hozta a sajátját.

"Talán a mai napon nem a legjobbját nyújtotta, talán fájt a lába, sajnálom őt, mert nem a legjobb így játszani, ráadásul elég kemény meccse volt az előző fordulóban" - udvariaskodott Federer, majd Nadal panaszára gondolva őt is megkérdezték a zord időről: "Nekem nem olyan különleges ez az időjárás, mert svájci vagyok, Nadalt biztos jobban bántja."

Federerre a következő körben is francia ellenfél vár, a 15. kiemelt Gilles Simon személyében.

Roland Garros, 2. forduló:
Nadal (spanyol, 3.) - Klizan (szlovák) 4:6, 6:3, 6:3, 6:3

3. forduló:
Federer (svájci, 2.) - Benneteau (francia, 30.) 6:3, 6:4, 7:5

További eredmények:
Tommy Haas (német, 12.) - Jack Sock (amerikai) 7:6 (7-3), 6:2, 7:5
Nyikolaj Davigyenko (orosz) - Denis Istomin (üzbég) 6:4, 7:5, 6:2
Mihail Juzsnyij (orosz, 29.) - Federico Delbonis (argentin) 6:3, 6:7 (5-7), 7:5, 6:4
Gasquet (francia, 7.) - Przysiezny (lengyel) 6:3, 6:3, 6:0

női egyes, 2. forduló:
Sarapova (orosz, 2.) - Bouchard (kanadai) 6:2, 6:4
Kirilenko (orosz, 12.) - Barty (ausztrál) 6:3, 6:1
Bartoli (francia, 13.) - Duque (kolumbiai) 7:6 (7-5), 7:5