Vágólapra másolva!
A második helyen kiemelt, 17-szeres Grand Slam-győztes svájci Roger Federer három játszmában kikapott a hazaiak kedvencétől, Jo-Wilfried Tsongától a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.

Federer tulajdonképpen csak az első játszma derekáig játszott jól, a folytatásban Tsonga uralta a mérkőzést, és végül 1 óra 51 perc alatt jutott a négy közé.

Ellenfele a negyedik helyen kiemelt spanyol David Ferrer lesz, aki könnyedén - csupán négy játékot veszítve - nyert honfitársa, Tommy Robredo ellen. Robredo ezt megelőzően sorozatban három mérkőzést nyert meg 0-2-es szetthátrányból, most azonban nem sikerült neki ez a bravúr.

A nőknél a világranglista-vezető amerikai Serena Williams három játszmában nyert az orosz Szvetlana Kuznyecova ellen, míg a tavaly döntős olasz Sara Errani a lengyel Agnieszka Radwanskánál bizonyult jobbnak.

A 15-szörös Grand Slam-győztes Williams könnyedén nyerte az első játszmát, a másodikban azonban a 2009-es Roland Garroson győztes riválisa egyenlített, ráadásul brékelőnybe is került a döntő szett elején. 0:2-ről azonban az amerikai játékos - aki eddig mindössze egyszer, még 2002-ben tudott Párizsban diadalmaskodni - hengerelt, és végül 3 perc híján 2 óra alatt győzött, így sorozatban 29. sikerét aratta.

Következő ellenfele a 2012-ben finalista Errani lesz, aki a negyedik helyen kiemelt Agnieszka Radwanskát ejtette ki.

Eredmények, férfi egyes, negyeddöntő:
Tsonga (francia, 6.) - Federer (svájci, 2.) 7:5, 6:3, 6:3
Ferrer (spanyol, 4.) - Robredo (spanyol, 32.) 6:2, 6:1, 6:1

női egyes, negyeddöntő:
S. Williams (amerikai, 1.) - Kuznyecova (orosz) 6:1, 3:6, 6:3
Errani (olasz, 5.) - A. Radwanska (lengyel, 4.) 6:4, 7:6 (8-6)