Vágólapra másolva!
Dokumentumfilm készül az elmúlt húsz év legjobb európai női asztaliteniszezőjéről, Boros Tamaráról, a mű megálmodója Neven Cegnar, aki 20 éve edzője az egykori Statisztika-játékosnak.

"Márciusban mondta el Cegnar a tervét, ami már két évvel ezelőtt megfogalmazódott benne, s azóta már lépéseket is tett. Őszinte leszek, s neki is megmondtam, nem vagyok elragadtatva az ötlettől, mert nem vagyok az a típus, aki szeret szerepelni. Azt mondtam neki, hogy nem vagyok olyan nagy valaki, hogy rólam film készüljön, de ő azt felelte, ez nemcsak az eredményeimről szól, hanem az emberről, aki egy kisvárosból indult, s több nehézséggel is meg kellett küzdenie az életben, s hogy milyen hozzáállás kellett a sikerekhez. A film célja az asztalitenisz népszerűsítése is, mert például Zágrábban is egyre kevesebben választják ezt a sportot - nyilatkozta Boros Tamara a Magyar Szónak.

Boros 2003-ban egyéniben bronzérmes volt a világbajnokságon, és hét évig folyamatosan a világranglista első tíz helyezettje között tartották számon, 2002-ben a második helyen állt.

"Nem voltam nagy tehetség, de munka nélkül senki sem tud sikeres lenni. Én a kemény edzéseknek köszönhetően sokkal többet elértem az asztaliteniszben, mint azt gondoltam volna" - mondta.

"A 2000-es évek elején nekem megtiltották, hogy egy napot is Kínában töltsek, így egész pályafutásom alatt egyetlen egy kínai edzőtáborban nem voltam. Manapság már mennek oda az európaiak, de akkora a lemaradás, hogy ez sem segít. Beszélgettem kínai játékosokkal, akik elmondták, hogy ők úgy készülnek egy világversenyre, hogy feltérképezik, mely játékosok jelentenek veszélyt számukra. Elkészül a tízes ranglista, s mivel nagyon sokan vannak, az egyiknek azt mondják, hat hónapon át most te Boros Tamara, te Steff, te Póta leszel. Megnézik a meccseinket, s fél éven keresztül akár mindennap játszhatnak ellenünk" - tette hozzá.

Az 50 perces dokumentumfilmet december 19-én, Boros 36. születésnapján mutatják majd be. A sportoló jelenleg még játszik a Mladost Zagreb színeiben, de tavaly szeptember óta a schwechati Werner Schlager Akadémián edzőként is dolgozik.