Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint vasárnapra virradóra számos jelentős bokszmeccset játszottak, amelyek egyaránt kiütéssel vagy technikai KO-val végződtek. Kiütötték például a korábbi világbajnok Chad Dawsont is.

A kanadai Montrealban rendezett gála főmérkőzésén Chad Dawson és Adonis Stevenson lépett ringbe a WBC félnehézsúlyú világbajnoki címéért. A hazai pálya előnyét élvező Stevenson nem sokáig várakoztatta a közönséget, hiszen még egy perc sem telt el, amikor egy óriási, fültőre mért balcsapottal leütötte a korábbi világelsőt. Dawson a számolás végére sem tisztult ki teljesen, ezért Michael Griffin mérkőzésvezető leléptette és kihirdette Stevenson győzelmét. Az egykor szebb napokat látott Dawson így sorozatban a második kiütéses vereségét könyvelhette el - írfja a Profiboksz.hu.



A Carsonban rendezett összecsapáson a korábbi világbajnoki kihívó, Marcos Rene Maidana TKO-val állította meg Josesito Lopezt. A meccs a várakozásnak megfelelően indult, egyik bunyós sem a védekezésre összpontosított és a közönség remek mérkőzést láthatott. Maidana kezdett jobban de a negyedik menetben már ő kényszerült fogni, miután egy Lopez ütés igencsak átszaladt rajta. A rendkívül akciódús találkozó hatodik menetében azután Lopez előbb a földre került, majd a számolást követően Maidana hatalmas rohamozásba kezdett, amit Lou Moret vezetőbíró bő egy perccel a menet vége előtt be is szüntetett. Ezzel a győzelemmel Maidana zsinórban harmadik idő előtti sikerét aratta, és vélhetően nagy lépést tett a június 22-en megrendezesre kerülő Paulie Malignaggi-Adrien Broner váltósúlyú világbajnoki mérkőzés győztesének kihívási jogáért.



Fordulatos mérkőzést láthattak az Angulo-Lara találkozó nézői, ugyanis a keményöklő mexikói és a technikás kubai küzdelme a vártnál is látványosabb csatát hozott. Lara kezdte jobban a meccset, lábon sokat mozgott, és rengeteg pontos ütést helyezett el Angulón, aki néha lassított felvételnek tűnt mellette. A negyedik menetben aztán jött a fordulat: Lara a padlóra került, és egy pillanatra úgy is tűnt, hogy a mexikói nyers ereje fog érvényesülni a technika felett, de Lara túlélte a kritikus pillanatokat. A következő menetek szorosra sikerültek, Lara talált többet, de Angulo ütötte a keményebbeket. A kilencedik menetben azután Lara ismét padlóra került, de közben annyi pontos ütést helyezett el a mexikói fején, hogy az egyre csúnyábban feldagadt. A tizedik menetre ez a torzulás olyan mértékűvé vált, hogy sem Angulo, sem a mérkőzésvezető nem bírta tovább, így a találkozó a kubai TKO-győzelmével ért véget. A leállítás pillanatában két pontozónál Lara, egynél pedig Angulo vezetett.