Vágólapra másolva!
1,2 millió angol fontot gyűjtött össze szerb gyermekek javára Novak Djokovic, a wimbledoni teniszbajnokságon döntőt játszó szerb játékos egy jótékonysági gálavacsorán többek között a Manchester Unitedben futballozó Nemanja Vidic mezét is elárverezte.

"Alapítványom, a Novak Djokovic Foundation arra törekszik, hogy jobb feltételeket teremtsen a felnövő szerb gyermekeknek és segítsen megvalósítani az álmaikat" - mondta Novak Djokovic a hétfő este, Londonban megrendezett jótékonysági gálavacsorán.

"Szeretnénk alapítványunkat az Egyesült Királyságban és Amerikában is népszerűsíteni és kiterjeszteni, hogy sok gyerek életébe pozitív változást hozzunk - tette hozzá a világelső teniszező.

Novak Djokovic, Jelena Ristic, Dijana Djokovic és Srdjan Djokovic Forrás: Northfoto/Ian West

A koragyermekkori fejlesztési programok megvalósítására gyűjtő alapítvány eseményére világnagyságok érkeztek, és az árveréssel együtt - az aukció első darabja a Manchester Unitedben futballozó Nemanja Vidic meze volt - összesen 1,2 millió font gyűlt össze.

Megjelent többek között a korábbi wimbledoni bajnok, Boris Becker, a Chelsea szerb futballistája, Branislav Ivanovic, a Tottenham portugál menedzsere Andre Villas-Boas, a híres modell Naomi Campbell, míg a színészeket Goldie Hawn, Kate Hudson és Richard Butler képviselte.