Vágólapra másolva!

A kajaknégyes legyőzte a kihívókat

Akárcsak a május végi első fordulóban, szerdán is a Kammerer Zoltán vezette olimpiai ezüstérmes hajó nyerte a férfi kajaknégyesek 1000 méteres küzdelmét a kajakosok és kenusok idei második válogatóversenyén, a szegedi Maty-éren.

A Kammerer, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összeállítású kvartett magabiztosan előzte meg két riválisát, így kiharcolta a világbajnokságon való indulás jogát. Az év fő viadalára augusztus 29. és szeptember 1. között kerül sor a németországi Duisburgban. Kammererék a júniusi, portugáliai Eb-n bronzérmet szereztek.

A nyitónapi egy döntő után csütörtökön négy, pénteken nyolc, a szombati zárónapon pedig tíz döntőt rendeznek a Maty-éri válogatón.

„Megérdemelten nyertek Kammerer Zoliék, akik fantasztikus időt lapátoltak. Már az első ötszáz méteren érzékelni lehetett, hogy nagyon gyors lesz ez a döntő, és Kati néni fiai bírták a legjobban ezt az ezer métert. Ők tehát az első versenyzők, akik bekerültek a duisburgi csapatba” - értékelt a verseny után Storcz Botond szövetségi kapitány.

Eredmény:
férfi K-4 1000 m:
1. Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel (Graboplast-Győr, Vasas) 2:48.160 perc
2. Sík Márton, Bozsik Gábor, Boros Gergely, Hufnágel Tibor (EDF Démász-Szeged, ASE, G4S-Honvéd) 2:49.950
3. Kucsera Gábor, Szalai Tamás, Dudás Miklós, Dombvári Bence (FTC, G4S-Honvéd, Bomba AVSE) 2:51.390